DuList PROMO

ČAK OSAM BESPLATNIH KONCERATA Ne propustite još jedan Zagreb Classic

ČAK OSAM BESPLATNIH KONCERATA Ne propustite još jedan Zagreb Classic

Na prvi dan ljeta i na Svjetski dan glazbe, simbolično je počeo još jedan Zagreb Classic koji će građanima grada Zagreba i njegovim posjetiteljima podariti čak osam besplatnih koncerata pod zvjezdanim nebom na jednom od najljepših zagrebačkih trgova, Trgu kralja Tomislava s početkom u 21 sat. Od Zagrebačkog gradskog kazališta Komedija, orkestra Zagrebačke filharmonije, ansambla Zagrebačkih solista do ostalih domaćih i stranih ansambala, Zagreb Classic će i ove godine pružiti, bez sumnje, vrhunski doživljaj na otvorenoj pozornici u srcu grada. Eminentni domaći i strani izvođači s pažljivo biranim repertoarom kojeg izvode na prestižnim pozornicama oduševit će sve ljubitelje klasične glazbe, a žele uživati u opuštenoj atmosferi vrhunskog Festivala. No, zagrebačka pozornica je ipak posebna. Zagreb Classic open air svi, iako svatko iz svoje perspektive, vole iz istog razloga: zbog pažljivo odabranog programa, prekrasnog ambijenta i one toliko važne kemije glazbe, izvođača, publike i atmosfere grada. Martina Bienenfeld, direktorica TZGZ-a, pozvala je sve da posjete Zagreb koji iznova oduševljava koncertima pod zvijezdama zbog kojeg je mnogima najljepši upravo u ovim ljetnim mjesecima.
—S veseljem pozivam sve da posjete Zagreb koji je, iako bogat i ispunjen događanjima tijekom cijele godine, po mnogima možda najljepši upravo u ovim ljetnim mjesecima. Već prepoznati i iščekivani festival Zagreb Classic započeo je na prvi dan ljeta i to koncertom ‘San ljetne noći’ u organizaciji Hrvatske radiotelevizije. Ovogodišnje izdanje Festivala traje do 1. srpnja u sklopu kojeg nas očekuje 8 sjajnih koncerata. Svi programi, kao i dosadašnjih godina, otvoreni su i besplatni za posjetitelje, a pojedini koncerti će se prenositi i na Hrvatskoj radioteleviziji – dodala je.
Zagreb Classic završava svečanim koncertom povodom obilježavanja 10 godina članstva Republike Hrvatske u Europskoj Uniji slavljeničkim, prigodnim programom Zagrebačke filharmonije. Također, obilježit će se i još jedna velika obljetnica. Naime, povodom 70. godišnjice osnutka ansambla Zagrebačkih solista upriličit će se slavljenički koncert. Ulaz na sve koncerte je slobodan, a sve što je potrebno za uživati u vrhunskoj glazbi u posebnom ambijentu je ponijeti prostirku na koju ćete sjesti na travnjaku. Zagreb Classic pružit će doživljaj vrhunske glazbe u doista posebnom ambijentu, s pogledom na zvjezdano nebo, prekrasne cvjetne lijehe i svjetla grada. Biti u samom centru grada, a opet uz pomoć divnih nota glazbe, daleko od svakodnevice. O atraktivnosti ovogodišnjeg Zagreb Classic festivala govori i poduža lista izvođača. Na njoj, su primjerice: Cameristi della Scala, Cine y Tango, Zagrebačka filharmonija, Balet Hrvatskoga narodnog kazališta, Zagrebački solisti, Jazz orkestar HRT-a, solisti Opere HNK-a u Zagrebu… Zagreb Classic održava se od 2016. godine, a među umjetnicima i ljubiteljima glazbe uživa kultni status kojeg potvrđuje i ovogodišnjim izdanjem. Čisti užitak pokvariti mogu samo vremenske (ne)prilike. U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta, programi se, naime, otkazuju. Dodatne informacije o ovom festivalu, samom programu i izvođačima mogu se pronaći na web stranici infozagreb.hr/zagreb-classic.

ČAK OSAM BESPLATNIH KONCERATA Ne propustite još jedan Zagreb Classic

Pročitajte još

NOVA DUBROVAČKA BOTA ŠARE Obiteljska tradicija kroz održivo poslovanje

Dulist

Evo kako da vam ‘klima’ ne pojede sav novac: Donosimo savjete za uštedu ove sezone

Dulist

Poznati solarni brend MS2 Energo otvara ured, dostupne su i subvencije

Dulist