DuList PROMO

ČAK OSAM BESPLATNIH KONCERATA Ne propustite još jedan Zagreb Classic

zagreb classic 2

Na prvi dan ljeta i na Svjetski dan glazbe, simbolično je počeo još jedan Zagreb Classic koji će građanima grada Zagreba i njegovim posjetiteljima podariti čak osam besplatnih koncerata pod zvjezdanim nebom na jednom od najljepših zagrebačkih trgova, Trgu kralja Tomislava s početkom u 21 sat. Od Zagrebačkog gradskog kazališta Komedija, orkestra Zagrebačke filharmonije, ansambla Zagrebačkih solista do ostalih domaćih i stranih ansambala, Zagreb Classic će i ove godine pružiti, bez sumnje, vrhunski doživljaj na otvorenoj pozornici u srcu grada. Eminentni domaći i strani izvođači s pažljivo biranim repertoarom kojeg izvode na prestižnim pozornicama oduševit će sve ljubitelje klasične glazbe, a žele uživati u opuštenoj atmosferi vrhunskog Festivala. No, zagrebačka pozornica je ipak posebna. Zagreb Classic open air svi, iako svatko iz svoje perspektive, vole iz istog razloga: zbog pažljivo odabranog programa, prekrasnog ambijenta i one toliko važne kemije glazbe, izvođača, publike i atmosfere grada. Martina Bienenfeld, direktorica TZGZ-a, pozvala je sve da posjete Zagreb koji iznova oduševljava koncertima pod zvijezdama zbog kojeg je mnogima najljepši upravo u ovim ljetnim mjesecima.
—S veseljem pozivam sve da posjete Zagreb koji je, iako bogat i ispunjen događanjima tijekom cijele godine, po mnogima možda najljepši upravo u ovim ljetnim mjesecima. Već prepoznati i iščekivani festival Zagreb Classic započeo je na prvi dan ljeta i to koncertom ‘San ljetne noći’ u organizaciji Hrvatske radiotelevizije. Ovogodišnje izdanje Festivala traje do 1. srpnja u sklopu kojeg nas očekuje 8 sjajnih koncerata. Svi programi, kao i dosadašnjih godina, otvoreni su i besplatni za posjetitelje, a pojedini koncerti će se prenositi i na Hrvatskoj radioteleviziji – dodala je.
Zagreb Classic završava svečanim koncertom povodom obilježavanja 10 godina članstva Republike Hrvatske u Europskoj Uniji slavljeničkim, prigodnim programom Zagrebačke filharmonije. Također, obilježit će se i još jedna velika obljetnica. Naime, povodom 70. godišnjice osnutka ansambla Zagrebačkih solista upriličit će se slavljenički koncert. Ulaz na sve koncerte je slobodan, a sve što je potrebno za uživati u vrhunskoj glazbi u posebnom ambijentu je ponijeti prostirku na koju ćete sjesti na travnjaku. Zagreb Classic pružit će doživljaj vrhunske glazbe u doista posebnom ambijentu, s pogledom na zvjezdano nebo, prekrasne cvjetne lijehe i svjetla grada. Biti u samom centru grada, a opet uz pomoć divnih nota glazbe, daleko od svakodnevice. O atraktivnosti ovogodišnjeg Zagreb Classic festivala govori i poduža lista izvođača. Na njoj, su primjerice: Cameristi della Scala, Cine y Tango, Zagrebačka filharmonija, Balet Hrvatskoga narodnog kazališta, Zagrebački solisti, Jazz orkestar HRT-a, solisti Opere HNK-a u Zagrebu… Zagreb Classic održava se od 2016. godine, a među umjetnicima i ljubiteljima glazbe uživa kultni status kojeg potvrđuje i ovogodišnjim izdanjem. Čisti užitak pokvariti mogu samo vremenske (ne)prilike. U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta, programi se, naime, otkazuju. Dodatne informacije o ovom festivalu, samom programu i izvođačima mogu se pronaći na web stranici infozagreb.hr/zagreb-classic.

zagreb classic2

Pročitajte još

Sedam savjeta za učinkovit rad od kuće

Neizostavan element moderne higijene

Dulist

LIBERTAS MEĐUNARODNO SVEUČILIŠTE Prijave u tijeku!

Dulist