Sport

ČAK 23 GOLA! Barakude uvjerljivo i bez problema protiv Kazahstana

ČAK 23 GOLA! Barakude uvjerljivo i bez problema protiv Kazahstana

Hrvatska vaterpolska reprezentacija ostvarila je uvjerljivu pobjedu protiv Kazahstana u prvoj utakmici skupine B na Olimpijskim igrama. Rezultat je bio 23:7 (4:1, 6:3, 8:1, 5:2).

Dobar i miran ulazak u utakmicu imale su Barakude. Prvi pogodak za naše postigao je Maro Joković kojemu je ovo 24. nastup na Olimpijskim igrama. Dobru i agresivnu obranu Hrvatska je pokazala već kroz prvu četvrtinu utakmice. Kazahstanci su zabili svoj prvi gol tek u posljednjoj minuti prve četvrtine. Prva četvrtina završila je rezultatom 4:1. Za četvrti pogodak zaslužan je Xavier Garcia koji, inače, u Tokiju završava svoju vaterpolsku karijeru.

U drugoj četvrtini probudila se reprezentacija Kazahstana, no Hrvatska je držala rezultatsku razliku. Drugu četvrtinu završili smo s plus šest razlike, a svojim prepoznatljivim udarcem iz zgloba pogodak je upisao i Paulo Obradović, povratnik u reprezentaciji.

Treća četvrtina započela je dvama pogotcima Josipa Vrlića, nekadašnjeg Jugovog igrača. Nastavila se mirna utakmica te su Barakude u pretposljednjoj četvrtini došle na plus 10 razlike u golovima.

U zadnjoj četvrtini Kazahstanci su uspjeli zabiti tek dva pogotka u mreže Barakuda, ukupno njih sedam. Hrvatska je tako ostvarila uvjerljivu pobjedu te opravdala ulogu favorita.

Pet pogodaka postigao je Maro Joković, dok je četiri u mrežu Kazahstanaca pospremio Luka Bukić. S po tri pogotka bili su uspješni Paulo Obradović, Josip Vrlić i Loren Fatović. Dva gola zabio je Xavi Garcia. Po jedan pogodak postigli su Marko Macan, Ante Vukičević i Lovre Miloš. Marko Bijač je imao 9 obrana.

Sljedeću utakmicu Barakude igraju protiv Australije koju vodi Elvis Fatović.

Barakude se nadmeću u skupini B po sljedećem rasporedu:

  1. kolo – 27.07.: Australija – Hrvatska – 12.50
  2. kolo – 29. 07.: Hrvatska – Crna Gora – 08.30
  3. kolo – 31.07.: Hrvatska – Srbija – 08.30
  4. kolo – 02.08.: Španjolska – Hrvatska – 08.30

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist