Zanimljivosti

Čak 10 ‘Oskara znanja’ stiže u Dubrovnik, najbolji su učenici Umjetničke škole

Čak 10 'Oskara znanja' stiže u Dubrovnik, najbolji su učenici Umjetničke škole

I ove će godine Agencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija državnim i međunarodnim prvacima dodijeliti Oskar znanja. U Dubrovniku on će biti dodjeljen učeniku 4. razreda Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik Hrvoju Hrnjkašu koji je osvojio prvo mjesto na državnom natjecanju iz španjolskog jezika. Najviše su Oskara ‘pobrali’ učenici Umjetničke škole Luke Sorkočevića pod vodstvom Đive Kušelj i Vande Đanić. Tako će Oskare kao državni prvaci u hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa 2019. dobiti u 1. kategoriji dua Nika Vidojević i Nevia Miloslavić, u drugoj kategoriji tria Barbara Ćorak, Nina Zvone i Ana Bakija te u prvoj kategoriji kvarteta, Marta Kekez, Ivana Đanić, Elza Filipović i Iva Nodilo.

Tu su svakako i učenici iz drugih dijelova Dubrovačko – neretvanske županije. Oskar znanja bit će tako dodijeljen državnom prvaku u natjecanju iz matematike Nikoli Bačiću, učeniku 1. razreda Srednje škole Blato, zatim državnom prvaku u natjecanju mladih tehničara, učeniku 8. razreda OŠ Stjepana Radića Luki Popoviću te prvakinji na natjecanju-izložbi iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna, učenici 8. razreda OŠ don Mihovila Pavlinovića Petri Batinović.

Dodjela nagrada krajem lipnja

Najveće je to priznanje i nagrada za izniman uspjeh i postignute rezultate na spomenutim razinama natjecanja u znanju, te državnom natjecanju glazbe i plesa.

– Dodjela priznanja i Oskara znanja učenicima državnim prvacima na natjecanjima u znanju i učenicima koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na međunarodnim natjecanjima održat će se 28. lipnja 2019. godine u Velikoj dvorani Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu s početkom u 12 sati. Dan ranije, 27. lipnja 2019. godine u Hrvatskom glazbenom zavodu u 12 sati, Oskari znanja bit će dodijeljeni učenicima i studentima glazbenih i plesnih škola i muzičkih akademija koji su osvojili prve nagrade i prva mjesta na državnim natjecanjima glazbe i plesa, priopćili su iz Agencije za odgoj i obrazovanje.

Najviše Oskara znanja miočaninu Krešimiru

Najviše Oskara znanja ove će godine biti dodijeljeno Krešimiru Nežmahu, učeniku drugog razreda XV. gimnazije u Zagrebu. Krešimir je Oskare zaslužio prvim mjestom na državnim natjecanjima iz informatike i matematike, ekipnom i pojedinačnom medaljom na 12. Srednjoeuropskoj matematičkoj olimpijadi te za osvojeno prvo mjesto na informatičkom natjecanju ACSL All-Star 2019. nedavno održanom u SAD-u, piše Srednja.hr.

Više pročitajte ovdje.

Pročitajte još

[FOTO] Pridvorska folklorna skupina zabalala u Gradišću i Beču

Dulist

Jesu li vam uvalili lažne kovanice?

Dulist

Ekipa ‘Mali bijeli zec’ pobjednici prvog Dub Pub kviz vikenda!

Dulist