Županija

Butković obišao radove na lučkoj infrastrukturi na Pelješcu i Korčuli

Butković obišao radove na lučkoj infrastrukturi na Pelješcu i Korčuli

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković u radnom je posjetu Dubrovačko-neretvanskoj županiji.
Nakon što je obišao radove na proširenju Lapadske obale u Dubrovniku vrijedne 50 milijuna kuna, ministar je u pratnji župana Nikole Dobroslavića, zamjenika Žakline Marević i Joška Cebala te saborskog zastupnika Branka Bačića obišao radove na modernizaciji i obnovi luka. Nakon Dubrovnika ministar je obišao radove na rekonstrukciji luke u Trpnju vrijedne 16 milijuna kuna, a svoj posjet nastavio je na Korčuli gdje je obišao radove na rekonstrukciji lukobrana Puntin u luci Korčula te radove na rekonstrukciji lukobrana u ACI Marini Korčula.
– Ponosni smo jer smo najbolja županija u Hrvatskoj po korištenju EU sredstava, a posebno za lučku infrastrukturu. Dijelom realiziranih, a dijelom u realizaciji već smo na 6,7 milijardi kuna iz fondova EU“ rekao je. Podršku projektima dao je i ministar Butković, koji je rekao da se nikada dosada ovoliko nije radilo na lučkoj infrastrukturi, a posebno je pohvalio Dubrovačko-neretvansku županiju koja ima najviše ugovorenih projekata i po broju i financijski s iznosom oko 800 milijuna kuna – rekao je ovim povodom Dobroslavić.
Ministar Butković u Veloj Luci potpisat će i ugovor za radove na projektu izgradnje novog pomorsko – putničkog terminala Vela Luka vrijednog 75 milijuna kuna.

Pročitajte još

OBJAVLJENE LISTE HDZ-a Franković jedini iz Dubrovnika

Dulist

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist