Sport

Bulić, Oberan, Pavić i Šutalo na Europskom judo prvenstvu!

judo bulic31

Osamnaest najboljih hrvatskih judaša spremno je za spektakl u glavnom gradu koji započinje za 5 dana. Zagrebačka Arena spremna je za domaćinstvo Europskog prvenstva u judu za seniore 2024. Konačna prijava je završena, što znači da se malo promjena može očekivati, a među njima su odabranice izbornika ženske reprezentacije Vladimira Preradovića, odnosno odabranici izbornika muške reprezentacije Deana Ilića.

Dvostruka svjetska prvakinja Barbara Matić glavna je tema kada je riječ o ženskoj kategoriji i nalazi se na 1. mjestu svjetske rang ljestvice u kategoriji -70 kg. Ne smijemo zaboraviti niti Laru Cvjetko koja se vraća nakon ozljede, a opet jednako spremna impresionirati domaću publiku, baš prošle godine u na zagrebačkom IJF Grand Prixu imali smo prilike gledati finale između Matić i Cvjetko. Superzvijezda, Katarina Krišto u misiji je kvalificirati se za Olimpijske igre u Parizu u kategoriji -63 kg kao, a svojim nedavnim nastupima taj je cilj dosegla. Dosljednost je ključna i ona mora ostati u formi kako bi osigurala svoje mjesto. Isto vrijedi i za Anu Viktoriju Puljiz u kategoriji -52 kg. Još jedno poznato ime koje se pridružila Krišto u kategoriji -63kg, to je Dubrovkinja Iva Oberan. Za to vrijeme Tihea Topolovec odmjerit će svoje vještine u prilično teškoj kategoriji -57kg. Što se tiče viših kategorija težine, olimpijka i brončana s EP-a 2020. godine Karla Prodan će uz Petrunjelu Pavić nastojati udvostručiti na spravi u kategoriji -78 kg, dok će bivša svjetska kadetska prvakinja Helena Vuković biti jedina naša predstavnica u kategoriji preko 78kg. Dubrovkinja Ivana Šutalo nastupit će u kategoriji seniora mješovite reprezentacije preko 78kg.

Zlatko Kumrić najbolje je rangirani (#27 WRL) hrvatski judaš na ovom turniru i nastupit će treći dan, u kategoriji do 100 kg. Mlađi brat Marko pridružit će se u istoj težinskoj kategoriji. Josip Bulić najbolji je izbor u kategoriji -90 kg. Jedan od skrivenih dragulja, pun potencijala je Dominik Družeta (-81kg). Iako tek 208. na svjetskoj rang ljestvici, jedini ima iskustvo osvajanja bronce na Europskom prvenstvu (EP 2017 Varšava). Obitelj Klačar iz Pule na teren dovodi još braće, Robert se natječe u kategoriji -73 kg, a Dani u kategoriji -66 kg, kojem će se pridružiti Nikola Zorotović. Ostala su spomenuti još dva natjecatelja, Lovre Mrković (-90kg) i Dominik Rožić (-81kg).

Natjecanje na domaćem terenu uključuje oboje, pritisak i privilegiju Može li ovaj tim za Euro 2024. razbiti prokletstvo i osvojiti još jedan europski naslov nakon 50 godina čekanja? Osim individualnog natjecanja, reprezentacija Hrvatske nastupit će u natjecanju mješovitih ekipa koje se održava u nedjelju.

 

Pročitajte još

Daniel Dinat drugi na Austrian Openu! Približio se top 100 najboljih badmintonaša u svijetu!

Dulist

Mlađi pioniri NK GOŠK Dubrovnik 1919 najbolja momčad u županiji!

Dulist

JUDO KLUB ‘DUBROVNIK 1966’ Škaljić zlatna, Butijer srebrni, Hezonja i Bulić brončani

Dulist