Grad

BUKA, GLAZBA, KUFERI, A SAD I SJEDANJE NA SKALINIMA Gdje je granica? I ovo im (nam) smeta!

skalini od jezuita printscreen video

Smeta buka, smetaju karići, smetaju rote na kuferima, a kad se ispod nečijeg prozora ljudi zapričaju, a ne daj Bože glasnije nasmiju, počelo se opet zalijevati bokarićima… A sad je počelo smetati i sjedanje na kamenim skalinima Grada! Pokazuje to i video objavljen u Facebook grupi Gradski kotar Grad jednog našeg sugrađanina uz popratni komentar – ‘Neprohodni skalini SRAMOTE’. Riječ je o skalinima od Jezuita, na kojima su se u jednom trenutku očito našle dvije grupe turista s vodičima pa su gosti sjeli predahnuti u hlad dok slušaju zanimljivosti o Gradu, a vjerujemo i o ‘hodu srama’ iz popularnog serijala Game of Thrones.
Video je izazvao i brojne komentare iz kojih je i više nego očito kako građanima smeta kad naši gosti sjede na skalinima i još k tome marendaju. Od njih se, ističu, ne može proći pogotovo kad nosiš burse, ne žele se pomaknuti…. ‘Burek turizam!!!’, komentar je jedne naše sugrađanke koja smatra kako bi trebalo inzistirati da nam gosti odsjedaju u hotelima, a ne sobama i apartmanima.
No, na ovom se videu ne vidi da itko jede, a iako je nastala gužva, ipak su prohodni. Zar smo stvarno došli do toga da nam je i ovo počelo smetati! Nekad davno, sjetit će se mnogi, domaća je mladost sjedala uz izloge po Stradunu pa to tada nikome nije smetalo. Danas bi se nad tim vjerojatno mnogi sablažnjavali jer očito je očito zavladala kolektivna ‘skleroza’. Gdje je granica?! Živimo li od turizma ili?

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

Zrinka Raguž Dubrovačkoj razvojnoj agenciji uručila dva ugovora vrijedna preko 56 tisuća eura

Dulist

RUŽAN PRIZOR Na Pilama polomljen zidić

Dulist