Županija

‘BUDI KOTAČIĆ PROMJENE’ Predstavljeni prijedlozi disperzije turističke ponude izvan povijesne jezgre

Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije organizirao je konferenciju pod nazivom ‘Budi Kotačić promjene: Diversifikacija dubrovačkog turističkog proizvoda’. U brojnim nacionalnim i europskim istraživanjima detektirani su gorući problemi turizma u Hrvatskoj koji se reflektiraju na Dubrovnik kao jednu od turistički najznačajnijih destinacija. U prvom redu riječ je o prekomjernom turizmu zbog kojeg je Dubrovnik 2017. godine uvršten na listu nepoželjnih destinacija za odmor.

Kroz predavanja i panel raspravu eminentnih hrvatskih stručnjaka u turizmu, predstavljeni su prijedlozi koji su išli u smjeru disperzije ponude izvan povijesne gradske jezgre kako bi boravak u Dubrovniku i okolici bio sadržajniji i poticao posjetitelje da tek jedan dio svog vremena provedu u samom gradu, a ostatak posvete istraživanju županije.

Duboko vjerujući da gospodarstvo, a za Dubrovačko-neretvansku županiju posebno turizam, počivaju na ponudi malih i srednjih poduzetnika direktno ili indirektno povezanih s turizmom, cilj ove konferencije je potaknuti na promišljanje o dodatnim mogućnostima razvoja svojih proizvoda te formiranju ponude koja slijedi turističku strategiju ka održivom i otpornom turizmu.

Pročitajte još

[ŽUPAN VATROGASCIMA] Hvala za odličan posao!

Dulist

ŠESTO ISPITIVANJE Na pet plaža more nije izvrsne kakvoće

Dulist

ODUŠEVLJENI SU DUBROVNIKOM Župan posjetio mlade Ukrajince koji borave u Učeničkom domu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija