Aktualno

Budi i ti volonter, kreće ’72 sata bez kompromisa’

Otvorene su prijave za projekt „72 sata bez kompromisa“ koji će biti održan od 12. do 15. listopada 2023. na 19 lokacija diljem Hrvatske pod sloganom „Ostavi trag!“.  Među tim mjestima su Dubrovnik i Vela Luka.

„72 sata bez kompromisa“ je projekt koji je zaživio u deset europskih zemalja, a u Hrvatskoj ove godine slavi svoju jubilarnu desetu godišnjicu postojanja. Cilj projekta je promovirati volontiranje među mladima, potaknuti ih da budu pokretači promjena u svojoj lokalnoj zajednici i pokazati koliko se zajedničkim snagama može napraviti promjena u kratkom vremenskom periodu. Posebnost projekta je upravo u riječi beskompromisnost, volonteri daruju svoje vrijeme, talente i radosti onima kojima je potrebno. Uz nova znanja i vještine koje će volonteri dobiti sudjelovanjem u projektu, iskusit će i bogatstvo suradnje, prijateljstva, timskog duha, otkrivanje sebe na jedan drugačiji način.

Svaki volonter, svaka akcija, svaki grad/općina sudionik ostavljaju značajne, duboke i lijepe tragove diljem naše Domovine. I tako već punih deset godina. Ove godine preko 3500 mladih volontirat će na 450 volonterskih akcija. Prijaviti se mogu mladi od 15 do 35 godina, a prijave su moguće na mrežnoj stranici 72 sata bez kompromisa.

Val volontiranja širio se brzo, sve više i više gradova se diljem Lijepe naše uključivalo, a ove godine u projektu sudjeluju: Vukovar, Belišće, Osijek, Vinkovci, Slavonski Brod, Suhopolje, Križevci, Sisak, Zagreb, Karlovac, Krk, Rijeka, Zadar, Šibenik, Split, Sinj, Metković, Dubrovnik i Vela Luka

Pročitajte još

NADZOR VOZAČA Sutra policija pojačano na cestama!

Dulist

U SUBOTU Otkriva se mural dubrovačkom branitelju Cvijetu Antunoviću!

Dulist

‘DOBRI DUH HNK KONAVLJANIN’ Napustio nas je Ivan Čeliković

Dulist