DuList IN

Buco i Srđan slave obljetnicu i u New Yorku

Buco i Srđan slave obljetnicu i u New Yorku

Poznati duo Buco i Srđan održat će svoj obljetnički koncert u New Yorku čime će proslaviti svoju četrdesetu obljetnicu.

Koncert „Buco i Srđan – 40 godišta poslije“, nakon Dubrovnika i Zagreba, održat će se i u Harvard Clubu 15. veljače s početkom u 20 sati.

Prezentacija „Welcome to Croatia, welcome to Dubrovnik“, na kojoj će gđa Andreja Cvitković, direktorica ureda HTZ-a za SAD i Kanadu u New Yorku i gđa Romana Vlašić, direktorica TZ grada Dubrovnika, američkim touroperatorima predstaviti novosti u turizmu u Hrvatskoj i Dubrovniku, bit će svojevrsna predhodnica koncertu.

Gosti koncerta su duo Đosi i Đivo, duo koji neodoljivo podsjeća na stil Buca i Srđana, Thana Alexa, jazz pjevačica koja često posjećuje i nastupa u Dubrovniku, budući da joj majka, gđa Merci Bona živi u Dubrovniku, zatim Vukan Stanišić s kojim Srđan Gjivoje svira u New Yorku, te band Dalmati, vokalno instrumentalna grupa koja već dugi niz godina djeluje u New Yorku sa repertoarom hrvatske zabavne glazbe, a zadnjih 10 godina sviraju na Festi sv. Vlaha u New Yorku.
 
Kratko o izvođačima:

Ljubomir Pende Buco i Srđan Gjiivoje započeli su kao duet, sklon šansoni, početkom sedamdesetih, točnije 1972. godine. Prije njihove zajedničke karijere, bili su zapaženi na dubrovačkoj glazbenoj sceni kao članovi u to doba poznatijih bendova, dok je Srđan uz to bio i član folklornog ansambla Linđo. Buco kao slikar i pjevač, te Srđan kao jaki klasični gitarist, sa svoja dva vokala, napravili su nešto tako jednostavno, ali s druge strane vrlo emocionalno. S vremenom su ih pratili renomirani pop i rock-glazbenici, nekad puhači ili gudači, pa i cijeli simfonijski orkestar.

Pročitajte još

Plesni studio Lazareti ostvario nove uspjehe na prestižnom natjecanju!

Dulist

FINALE ZVIJEZDE PJEVAJU Podržite Mihija svojim glasom!

Dulist

[VIDEO] PREDVIĐA JOJ SE OSCAR Izašao je trailer za film s Kate Winslet sniman u Kuparima!

Dulist