Zanimljivosti

Buco i Srđan prikupili sredstva za najmanje

Buco i Srđan prikupili sredstva za najmanje

Trubadurski duo Buco i Srđan proslavio je četrdeset godina svog rada u Durovniku na taraci tvrđave Revelin 31. kolovoza i u Zagrebu u Hrvatskom glazbenom zavodu 27. listopada, te svojim nastupima prikupili sredstva za udrugu Veliko srce malom srcu.

Koncertima je prikupljeno je 45.345,00 kn, a taj iznos je uplaćen udruzi Veliko srce malom srcu, koji su im poručili:
"Vi ste ti koji ste u našoj akciji prepoznali jedinu vrijednost u vremenu – ljudski život. I to život djeteta. Zajedno sa nama koji se dajemo u ovo bez zadrške pokušali ste promijeniti sutra, te umjesto tuge i boli nekim novim roditeljima i djeci pružili što kvalitetnije liječenje koje su ti maleni hrabri borci zaslužili.Cij koji smo sebi zadali je ljestvica koja je postavljena visoko, no upornošću i radom ništa nije nemoguće …..to i potvrđuju naša djeca, djeca sa pola srca.
Hvala što su naša mala srca postala dio Vaših velikih…."

Umjetnici se zahvaljuju vjernoj publici koja je sudjelovala na koncertima, svim umjetnicima kao i svima koji su pridonijeli humanitarnoj akciji za udrugu Veliko srce malom srcu, neprofitnoj udruzi liječnika, zdravstvenog osoblja i roditelja djece s prirođenim srčanim greškama i drugim srčanim bolestima.

Udruga Veliko srce malom srcu osnovana je 1994. godine u Zagrebu. Osnovni ciljevi su joj razvijanje svijesti o potrebi ranog utvrđivanja srčanih grešaka, potpora njihovom pravodobnom i pravilnom liječenju, prikupljanje sredstava za neophodne uređaje, pomagala i lijekove te pružanje psihološke pomoći roditeljima djece sa srčanim bolestima i greškama.

Pročitajte još

[FOTO] Pridvorska folklorna skupina zabalala u Gradišću i Beču

Dulist

Jesu li vam uvalili lažne kovanice?

Dulist

Ekipa ‘Mali bijeli zec’ pobjednici prvog Dub Pub kviz vikenda!

Dulist