Grad

Bruna i Antonia u finalu za najljepši hrvatski rukopis

Bruna i Antonia u finalu za najljepši hrvatski rukopis

Učenice OŠ Marina Držića Bruna Golemac (2. razred) i Antonia Šurković (4. razred) finalistice su natječaja ‘Što se rukom piše, vrijedi više!’ za izbor najljepšega hrvatskoga rukopisa.

Njih dvije našle su se među deset finalista u svojim kategorijama, a njihovi su radovi izabrani među četiri tisuće radova koji su pristigli na natječaj Najljepši hrvatski rukopis.

Nacionalni natječaj za izbor najljepšega hrvatskog rukopisa ‘Što se rukom piše, vrijedi više!’ pokrenuli su Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje, Večernji list i dječji časopis Radost. Učenici od drugoga do četvrtog razreda osnovne škole bili su u istoj kategoriji, ali je prosudbena komisija zbog velikog broja pristiglih radova iz osnovnih škola odlučila uvesti dodatnu kategoriju za učenike 2. i 3. razreda osnovne škole kako bi svi finalisti natječaja imali podjednake šanse za pobjedu. Finalisti će biti podijeljeni u šest kategorija.

Natjecat će se najbolji iz prvoga razreda, oni iz drugoga i trećeg razreda te oni iz četvrtoga razreda, najbolji od petoga do osmog razreda, srednjoškolci i oni stariji od 18 godina.

Finale nagradnoga natječaja održat će se 23. svibnja 2015. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, a u svakoj kategoriji natjecat će se deset finalista. Natjecatelji će pisati tekst prema diktatu u trajanju od 15 minuta. Nakon pisanja komisija će pregledati radove i proglasiti pobjednika u svakoj kategoriji

Pročitajte još

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist