Sport

Bronca oko vrata:’Bježite ljudi,bježite iz grada!’

Bronca oko vrata:'Bježite ljudi,bježite iz grada!'

Iako su vaterpolisti Mađarske kao novi prvaci svijeta (u finalu svladali Crnu Goru s 8:7) imali najviše razloga za slavlje u subotu navečer u Barceloni, najglasniji na cereminiji dodjele medalja bili su hrvatski reprezentativci koji su svoju zasluženu broncu proslavili pjesmom.

 'Bježite ljudi, bježite iz grada stiže ekipa pijana…' – zapjevali su naši sjajni vaterpolisti, potom i onu Miša Kovača, za koju još od prošle godine znamo da im je posebno draga: 'Poljubi zemlju po kojoj hodaš…' U tim trenucima jasno je koliko je tim momcima tereta bilo na leđima, i koliko ga sad više nema, jer medalja je u džepu. I to četvrta za redom sa svjetkih prvenstava, treća bronca u nizu.

Inače, naš Sandro Sukno podijelio je naslov najboljeg strijelca Svjetskog prvenstva s još jednim bivšim Jugašem, Aleksandrom 'Lekom' Ivovićem. Obojica su zabili po 20 golova.
– Najvažnija je medalja Hrvatske, a za mene lako – izjavio je prilikom preuzimanja FINA-inog priznanja Sukno, koji je izabran i u najbolju sedmorku turnira.

Uz njega, tu su još mađarski vratar Viktor Nagy, potom Srbin Duško Pijetlović, Talijan Pietro Figlioli, Crnogorci Aleksandar Ivović i Mlađan Janović te Mađar iz Primorja Denes Varga, ujedno proglašen za najvrijednijeg igrača turnira (MVP).

Vrijedi napomenuti kako je Hrvatska do bronce u Barceloni došla bez šest 'zlatnih' s Olimpijade u Londonu, pa time ovaj uspjeh ima još veći značaj.
 

Konačni poredak

1. Mađarska
2. Crna Gora
3. Hrvatska
4. Italija
5. Španjolska
6. Grčka
7. Srbija
8. Australija

Pročitajte još

BRIDŽ KLUB DUBROVNIK Dubravka Zvrko i Mario Majstorović najbolji u tjednom parskom turniru!

Dulist

VIKEND ZA LJUBITELJE STOLNOG TENISA Pituri u Gospinom polju, Zagrebu i Velikoj Gorici

Dulist

TRON EUROPE PRIPADA HRVATICI Matić prvakinja, Cvjetko brončana, Oberan upisala pobjedu i poraz

Dulist