Aktualno

BRITANSKI TURISTI IPAK STIŽU? Telegraph: ‘Hrvatsku iz političkih i ekonomskih razloga nećemo staviti na crvenu listu’

BRITANSKI TURISTI IPAK STIŽU? Telegraph: 'Hrvatsku iz političkih i ekonomskih razloga nećemo staviti na crvenu listu'

Sjedinjene Američke Države, Gibraltar, Izrael i Island naći će se na ‘zelenoj’ listi osam zemalja ili teritorija koje britanska vlada planira označiti sigurnima za putovanja od 17. svibnja, prema istraživanju koje je naručio tamošnji sektor putovanja.

Prema tom modelu, na listi bi se trebale naći Malta i Irska, ali i Australija i Novi Zeland koji trenutno granice drže zatvorenima za inozemne turiste, piše Daily Telegraph, a prenosi Jutarnji.

Najnovije izvješće je izradio Robert Boyle, bivši glavni strateg British Airwaysa, a njime su potvrđene najave britanske vlade da će samo šačica zemalja biti stavljena na zelenu listu kada u Velikoj Britaniji bude ukinuta zabrana putovanja u inozemstvo za nenužna putovanja 17. svibnja.

Većina europskih zemalja i dalje su na narančastoj listi, što znači da svaki turist po povratku iz takvih država mora u 10-dnevnu kućnu izolaciju, ili na crvenoj listi, što znači da povratnici iz tih država moraju u karantenu u hotel po cijeni od oko 2000 eura po osobi.

Iako bi se prema kriterijima britanske vlade na crvenoj listi trebale naći i Francuska, Turska, Nizozemska, Hrvatska, Švedska, Belgija i Luksemburg, to se vrlo vjerojatno neće dogoditi iz političkih i ekonomskih razloga, navodi Telegraph.

Pročitajte još

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist

OD PETKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist