DuList IN

BRAVO! Završila akcija ‘Podijelimo radost Božića’, kamion s pomoći krenuo prema Glini

Uspješno je završila 15. humanitarna akcija ‘Podijelimo radost Božića’ koja se 18. i 19. prosinca odvijala na Pilama u Dubrovniku, a u kojoj su prikupljani nekvarljivi prehrambeni proizvodi i higijenske potrepštine za stanovnike potresom pogođene Gline.

Stanovnici Dubrovnika tijekom dva dana donosili su darove na Pile, a djelatnici i volonteri Caritasa su ih primali, po potrebi pakirali te utovarivali i slagali u kamion. Sve to se događalo u veseloj atmosferi uz adventske i božićne pjesme te slatkiše kojima su, uz riječi zahvalnosti, ponuđeni darivatelji. Oni koji su željeli mogli su napisati i čestitku, ali i kupiti neke uratke iz Caritasove kreativne radionice.

Djeca, mladi, odrasli i starije osobe, obitelji i pojedinci, redovnice i redovnici, svećenici, skauti, vjeronaučne i župne skupine, predstavnici raznih institucija i brojni drugi donosili su svoje darove kako bi Božić učinili bar malo radosnijim onima koji su u potrebi. Donosili su ulje, brašno, kavu, šećer, tjesteninu, rižu, konzerviranu hranu, higijenske proizvode, slatkiše i razne druge proizvode koji su im se učinili prikladnim za razveseliti srca onih koji ih budu primili. Neke obitelji svoje pakete su lijepo zapakirali u šarene ukrasne papire želeći tako unijeti i dašak ljepote i ljubavi u domove primatelja koji prolaze teške dane.

-Iznimno smo zadovoljni s time kako je protekla ova akcija s obzirom na prekrasno vrijeme koje nas je poslužilo ove godine, ali i s odazivom sugrađana koji su sudjelovali s obzirom na to da imaju puno ponuda kako mogu pomoći potrebitima u zajednici. Oni su izabrali donijeti svoj paket na Pile i na tome im od srca zahvaljujemo – poručili su iz Caritasa Dubrovačke biskupije.

Kamion s prikupljenom pomoći nakon završetka akcije krenuo je prema Glini, a organizatori su molitvom zahvalili Bogu moleći blagoslov za sve koji su na razne načine pridonijeli akciji te posebice za vozača da sretno stigne na odredište.

Foto: Caritas Dubrovačke biskupije

Pročitajte još

[FOTO/VIDEO] Festival plesa u Kazalištu Marina Držića!

Dulist

[FOTO] SAJAM MLADIH DIZAJNERA Organizatorice pozivaju na druženje, ali i potiču na promišljanje o brzoj i sporoj modi!

Maria Prkut

Dođite u TUP i podržite mlade hrvatske dizajnere!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija