Kultura

BRAVO SVIMA Tko je bio najuspješniji u čitanju na glas?

BRAVO SVIMA Tko je bio najuspješniji u čitanju na glas?

Županijsko natjecanje u čitanju naglas za učenike od 3. do 8. razreda osnovne škole održano je u srijedu u Čitaonici Narodne knjižnice Grad.

Na natjecanju je nastupilo 17 učenika iz devet osnovnih škola od Grude do Janjine, a natjecatelji su bili raspodijeljeni u dvije uzrastne kategorije, od 3. do 5. razreda te od 6. do 8.

Najuspješnija u mlađoj kategoriji bila je Petra Tomičić iz Osnovne škole Marina Getaldića pod mentorstvom Katice Lujo, dok je pobjeda u starijoj kategoriji pripala Eni Lujo iz Osnovne škole Marina Držića koju je za natjecanje pripremala Veronika Šmanjak. Pobjednice će zajedno sa svojim mentoricama predstavljati Dubrovačko – neretvansku županiju na Nacionalnom natjecanju u čitanju naglas, koje se će se održati u Sisku, 23. i 24.
studenoga.

O najuspješnijim čitačima naglas odlučivale su: Irja Jerković, Izmira Brautović i Tajana Martić. Osim jasnoće i razgovjetnosti čitanja ocjenjivala se kreativnost uvodnog dijela, izražajnost u nastupu, primjerenost teksta uzrastu te sveukupni dojam.

Već petu godinu za redom u okviru programa Mjeseca hrvatske knjige Odjel za djecu i mlade Narodne knjižnice Grad i organizatorice natjecanja knjižničarke Zlatka Mustahinić i Deša Ficović Kosović priređuju županijsko natjecanje u sklopu nacionalne akcije Natjecanja učitanju naglas čiji su inicijatori Hrvatsko knjižničarsko društvo – Komisija za knjižnične usluge za djecu i mladež i Narodna knjižnica i čitaonica ‘Vlado Gotovac’ Sisak.

Cilj je poticanje čitanja i čitanja naglas, popularizacija knjige, poticanje usmenog izražavanja i pozitivnog natjecateljskog duha.

Pročitajte još

[FOTO] NAGRADA HAZU Mari Marić priznanje za monografiju o Lokrumu

Dulist

Predstavom ‘Umišljeni bolesnik’ Flika proslavlja 40 godina rada

Dulist

[FOTO] OTVORENA IZLOŽBA ‘SLIKA KOJA GOVORI’ Pogledajte razvoj talijanskih brendova

Dulist