Grad

BRAVO, DJECO! Grad nagradio gotovo 103 učenika osnovnih i srednjih škola

U atriju palače Sponza održala se svečanost dodjele nagrada učenicima i studentima te njihovim profesorima mentorima za postignute rezultate u školskoj, odnosno akademskoj godini 2022./2023. Za posebna postignuća na državnim natjecanjima, gradonačelnik Mato Franković uručio je ovog četvrtka nagrade i priznanja 103 učenice i učenika osnovnih i srednjih škola, za samostalne i skupne uspjehe, kao i 24 mentora, a ukupni nagradni fond koji će se isplatiti na osobne račune i račune škola iznosi 14.150 eura.

Istaknuo je kako su ovu nagradu zaslužili svojim učenjem, radom i iznimnim zalaganjem.

-Vaš uspjeh nama starijima pruža nadu. Učvršćuje naše uvjerenje da dubrovačka izvrsnost ima budućnost, baš kao što je imala i prošlost. Toliko je impresivna da je i danas izučavamo, učimo od nje, divimo se postignućima naših predaka. Ove nagrade koje uručujemo prvi put, poslužit će kao poticaj i drugim učenicama i učenicima da se rad i trud itekako isplati. Ne radi materijalnog, nego radi poznavanja i prepoznavanja vrijednosti i izvrsnosti, najviše zbog osobnog rasta i osobnog znanja. Nema većeg mraka od neznanja, poznati je citat Williama Shakespeara. Znanje je nešto što vam nitko nikad neće moći oduzeti i svakako nešto što će vas sutra činiti jedinstvenima i biti vaša najveća valuta za profesionalni, društveni i osobni razvoj – rekao je Franković i uputio čestitke.

Inače, ove godine nagrade se uručuju prvi put, temeljem Pravilnika o nagrađivanju učenika i studenata Grada Dubrovnika, s ciljem poticanja izvrsnosti kod učenika i studenata.

Pravilnikom o nagrađivanju učenika i studenata Grada Dubrovnika, usvojenim ovog srpnja, predviđeno je nagrađivanje učenika osnovnih i srednjih škola Grada Dubrovnika za postignuti uspjeh na državnim natjecanjima te studenata s prebivalištem na području Grada Dubrovnika koji su dobili rektorovu nagradu. Predviđena su priznanja i novčane nagrade za osvajanje jednog od prva tri mjesta na državnom natjecanju. Novčane nagrade isplaćuju se na osobni račun ili na račun škole, ovisno o vrsti natjecanja.  Studenti, dobitnici rektorove nagrade, dobivaju novčanu nagradu. Javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu nagrada upućen je 27. srpnja 2023. godine i bio je otvoren do 31. kolovoza 2023. godine.

Pročitajte još

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] DARIJA JURICA VUKOVIĆ Grad još uvijek gledam očima djeteta!

Ivana Mijić Vulinović

Počela nastava za četvrtu generaciju poslijediplomskog studija Poslovne ekonomije

Dulist

DUMAME I TINTILINIĆI Zabava u Uvali za malenu Luciju

Dulist