Aktualno

Branku Bazdanu i Stijepu Gleđu Markosu priznanje za rad i doprinos u palijativnoj skrbi

Branku Bazdanu i Stijepu Gleđu Markosu priznanje za rad i doprinos u palijativnoj skrbi

U petak 21.rujna 2017. godine su na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu u prostorima katedre Centra za palijativnu medicinu, medicinsku etiku i vještine komunikacije (CEPAMET), dijeljena su vrijedna priznanja za rad i doprinos na području palijativne skrbi dvojci naših sugrađana, Branku Bazdanu i Stijepu Gleđu – Markosu.

Branku Bazdanu priznanje je dodjeljeno u stručnom dijelu i to za utemeljenje Palijativne skrbi (izgradnja odjela) u Opcoj bolnici Dubrovnik te za osnivanje i razvoj palijativne skrbi u primarnoj zdravstvenoj zaštiti na širem području Dubrovniku.

Stijepo Gleđ – Markos dobio je priznanje u volonterskom dijelu i proglašen je palijativcem 2016. godine. Vrijedno priznanje je dobio za svoj humanitarni i volonterski rad sa palijativnim pacijentima na Odjelu opće bolnice Dubrovnik.

Priznanja su dodijelili predstojnica i voditelj Centra prof.dr.sci. Marijana Braš i prof.dr.sci Veljko Đorđević, a dodjeli priznanja su uz mnoge uzvanike nazočili bivši dekani medicinskog fakulteta prof.dr.sci. Nada Čikeš, akademik prof.dr.sci. Davor Miličić i sadašnji prodekan prof.dr.sci. Davor Ježek.

Pročitajte još

Dubrovačke balerine na međunarodnom natjecanju postigle izvrsne rezultate

Dulist

PRIDRUŽITE SE Studentska akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Dulist

NAKON ISPADANJA LEJLE Tarik Filipović odgovorio hejterima: ‘Vi ste psihopati i sadisti’

Dulist