Hrvatska

BOŽO MILETIĆ ‘Ministar Butković ne govori istinu i obmanjuje javnost’

BOŽO MILETIĆ 'Ministar Butković ne govori istinu i obmanjuje javnost'

Nakon priopćenja Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture u kojem su demantirani propusti u procesu slanja Zakona o prijevozu u cestovnom prometu i u kojem Ministarstvo tvrdi da taksisti vrše pritisak kako bi se donio Zakon u njihovu korist, hrvatski taksisti uputili su novo priopćenje.

‘Ministarstvo do danas nije objavilo Izvješće o provedenom savjetovanju sa zainteresiranom javnošću, a koje je sukladno rokovima bilo dužno izraditi do 30. siječnja 2018. godine. Ministarstvo se nije na bilo koji drugi način ili u bilo kojem drugom obliku, niti na portalu e-savjetovanja niti na nekom drugom mjestu, očitovalo na nekoliko desetaka tisuća stranica primjedbi i prijedloga zainteresiranih građana.

Zakonska procedura nalaže da je Ministarstvo, prije bilo kakvih izmjena i konzultacija s drugim državnim tijelima, dužno očitovati se na sve primjedbe građana i javno objaviti Izvješće o provedenom savjetovanju sa zainteresiranom javnošću kao i konačan tekst nacrta prijedloga Zakona.

U novoj verziji Zakona koja ide na dnevni red sjednice Gospodarsko-socijalnog vijeća u utorak 13. ožujka jasno se navodi obrazloženje donošenje istoga po hitnom postupku, što direktno upućuje na činjenicu da je prijedlog Zakona pušten u daljnju proceduru donošenja bez završetka javnog savjetovanja. Ova stavka predstavlja direktan dokaz da ministar Oleg Butković i njegovi suradnici ne govore istinu i obmanjuju javnost, kao što to čine od samih početaka Ubera u Hrvatskoj.

Ovakva gruba povreda zakonskih propisa nastavlja se na dosadašnju praksu Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, koje nije spriječilo nelegalni rad strane tvrtke koja uopće nije registrirana u Hrvatskoj, a djeluje na ogromnu štetu domaćih obrtnika i drugih poduzetnika.

Ovim putem još jednom pozivamo ministra da obrazloži zašto nije uvažio destke tisuća stranica primjedbi i prijedloga zainteresiranih građana, zašto negira povredu procedure kada je evidentno da je ona grubo prekršena i zašto uporno štiti interese strane tvrtke koja dvije godine krši zakone Republike Hrvatske?

Božo Miletić, predsjednik Udruženja taksi prijevoznika pri Hrvatskoj obrtničkoj komori’

Pročitajte još

MILANOVIĆ SE ZAHVALIO GLASAČIMA ‘Do kraja ću se držati slova i duha hrvatskog Ustava’

Dulist

EUROPSKI SUD ODLUČIO Zaštita od klimatskih promjena – ljudsko pravo

Dulist

Zagrebačke plaće za 170 eura veće nego u ostatku Hrvatske

Dulist