Županija

Božo Lasić: Turizam se oporavlja. Dio kapaciteta je prazan, ali imamo 400 kreveta više

pogled na cavtat

Načelnik Općine Konavle Božo Lasić zadovoljan je tijekom turističke sezone na području Konavala. Ističe kako su ostvarene brojke pokazatelj da se turizam oporavlja i približava predpandemijskim godinama.

-Usprkos nekim apokaliptičnim najavama koje možemo čitati kroz medije, sezona nam ne propada. Istina, dio kapaciteta, naročito u privatnom smještaju je ostao djelomično prazan, ali treba imati na umu da je samo na našem području od 2019. do danas 400 kreveta više u Konavlima. Vjerujem da je proporcionalno slična situacija i u drugim dijelovima Hrvatske stoga nas to ne treba toliko ni čuditi niti zabrinjavati – rekao je načelnik Lasić.

Inače, na području Konavala je u odnosu na lanjski lipanj zabilježeno 13 posto više noćenja, a u odnosu na isto razdoblje 2019. godine dosegli su 85 posto tadašnjih noćenja. Od početka godine do 25. lipnja, u odnosu na isto razdoblje lani, porast broja noćenja je 30 posto (hoteli +38 posto, privatni smještaj +21 posto). Također, od početka godine do 25 lipnja u odnosu na isto razdoblje predpandemijske 2019. godine, bilježi se ostvarenih 86 posto tadašnjih noćenja od čega su hoteli na 85 posto, a privatni smještaj na 89 posto. Na dan 25 lipnja 2019. godine u Konavlima je bilo 4620 gostiju, 2022. godine njih 3840, a ove godine 4.350 gostiju.

 

Pročitajte još

Mljećani: ‘Nedostaje nam vrtić, veterinarska ambulanta, javni bilježnik, kino i još mnogo toga!’

Dulist

The Guardian uvrstio Cavtat na listu najljepših obalnih gradova i mjesta

Dulist

[FOTO] TRATAMENAT ZA DAN ŽUPANIJE Pogledajte koga je župan ugostio na svečanom objedu

Dulist