Županija

BOŽO LASIĆ: Prisjetimo se poimence svakog onog koji je srcem ustao u zaštitu svoje Domovine

BOŽO LASIĆ: Prisjetimo se poimence svakog onog koji je srcem ustao u zaštitu svoje Domovine

Načelnik Općine Konavle Božo Lasić prisjetio se jednog od najtežih dana u novijoj dubrovačkoj i konavoskoj povijesti. Naime, na današnji dan počeo je napad na Dubrovnik i okolicu.
-Na današnji dan 1991. godine s mora, kopna i iz zraka počeo je napad agresora na Dubrovnik i okolicu. Barbarski napadi i opsada našeg doma trajali su mjesecima, a osim spaljene i uništene imovine te neprocjenjivog kulturnog blaga, izgubljeni su brojni životi kako branitelja tako i civila.
U današnje vrijeme ne smijemo mrziti. Ne zbog agresora već zbog sebe. Mlade moramo učiti sjećanju i praštanju, kako bi neopterećeni mogli uživati u životu, u kojem hvala dragom Bogu, nisu morali spoznati ratna razaranja.
Za sve nas kojima emocionalni ožiljci neće nikada nestati iako su zarasli, ostaje svake godine obilježiti žrtvu i hrabrost onih malobrojnih koji su stali u našu obranu. Ostaje nam prisjetiti se poimence svakog onog koji je srcem ustao u zaštitu svoje Domovine, svakog nedužnog, svakog poginulog. Neka im je laka hrvatska zemlja – navodi Lasić.

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist