Aktualno

BOŽO LASIĆ ODGOVARA CRNOGORCIMA Prevlaku nikada nikome nećemo prepustiti

Načelnik Općine Konavle Božo Lasić na Facebooku se osvrnuo na nedavno (ponovno) posezanje Crne Gore nad povijesnim hrvatskim i konavoskim teritorijem – Prevlakom. Reagirao je, naime, na nedavne izjave crnogorskog direktora Uprave za nekretnine Dragana Kovačevića koji je rekao da bi Crna Gora trebala pristati na arbitražu i konačno riješiti pitanje Prevlake. Smatra kako Crna Gora u tom postupku ima velike šanse.
-Ako i dolazi od jednog niže rangiranog činovnika, previše je – reagirao je Božo Lasić te podsjetio da je i otok Mamula katastarski pripadala nama, no to je sada manje bitno.

-I ovakvo pretendiranje na Prevlaku još je jednom jasno pokazalo koliko je bila mudra odluka prepustiti tvrđavu na rt Oštru Općini Konavle, a s ciljem obnove od strane Društva prijatelja dubrovačke starine. To je ujedno i savršen odgovor svim dušebrižnicima koji su osporavali taj projekt čija će strateška vrijednost biti sve jasnija kako vrijeme bude odmicalo. Na tome želim jasno, nedvosmisleno i javno zahvaliti DPDS-u.
Taj objekt, na kojem vijori hrvatska zastava bit će u isto vrijeme muzej, utvrda i potvrda da Prevlaku nikada nikome nećemo prepustiti, a ujedno će biti okupljalište svim ljudima s miroljubivim i dobrim namjerama.
Da naš istočni susjedi imaju imalo obraza ovakve izjave sebi ne bi dopustili, no nažalost ovakvih istupa možemo očekivati sve više nakon tamošnje promjene vlasti.
Imam kao načelnik Općine Konavle i Konavljanin puno povjerenje u našu Vladu i premijera Andreja Plenkovića, da Hrvatska neće dati ni metra svoga teritorija. Preskupo smo platili slobodu da je tako olako pustimo – zaključio je konavoski načelnik Božo Lasić.

Pročitajte još

U četvrtak 1A i 1B voze kao svakog radnog dana

Dulist

KOLIKO SE OD GRADNJE SLIJEVA U GRADSKI PRORAČUN? Komunalni doprinos lani ‘jači’ nego 2019.

Andrea Falkoni Račić

Za četvrtak za dubrovačko područje upaljen narančasti alarm

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija