Županija

Božo Lasić kandidat konavoskog HDZ-a za načelnika, Korda: Što ću ja napraviti? To će se znati i čuti

Božo Lasić kandidat konavoskog HDZ-a za načelnika, Korda: Što ću ja napraviti? To će se znati i čuti

Zamjenik načelnika Općine Konavle Božo Lasić potvrdio je u srijedu kako je općinski odbor HDZ-a Konavle odlučio na sjednici u utorak navečer kako će on biti kandidat te stranke na lokalnim izborima u svibnju umjesto aktualnog načelnika Luke Korde koji je na tom mjestu od 1993. godine, odnosno šest uzastopnih mandata.
Lasić je napomenuo kako je njegova kandidatura bila prijedlog Općinskog odbora koji je on prihvatio, a dobio je gotovo jednoglasnu potporu.
– Sinoć sam dobio skoro jednoglasnu potporu tajnim glasovanjem. Za mane to znači jednu veliku obavezu tim više što treba rezultat koji je napravljen u 25 godina, na neki način zadržati. Uvjeren sam da ćemo to uspjeti, jer za razliku od mnogih dijelova Hrvatske naši članovi su se etablirali drugačije i nisu se ‘odnarodili’. Nema razloga da se ne ponove dobri rezultati – rekao je Lasić te dodao kako vjeruje da će Luka Korda ostati pozitivno upamćen u Konavlima.
– S aktualnim načelnikom sam radio posljednjih šest do sedam godina i on je zajedno s ostalim članovima dao veliki doprinos. Došli su neki novi vjetrovi u HDZ-u i na nacionalnoj razini i vjerujem da je bila namjera Općinskog odbora pomladiti samo vodstvo, rukovodstvo i kandidate koji će biti na listama – rekao je Lasić te istaknuo kako mu je žao što načelnik Korda nije došao na sastanak Općinskog odbora.
Načelnik općine Konavle Luka Korda zasada nije htio komentirati ovu odluku, a rekao je kako je ”utakmica tek počela”.
– Nemam zasada komentara, ali bit će ih kasnije. Utakmica još nije ni počela. Znao sam ja već ranije, to je tako. Na sjednici Općinskog odbora izabran je Božo Lasić kao kandidat HDZ-a, i ne mogu ja tu puno reći. Što ću ja napraviti dalje to će se znati i čuti –  rekao je Korda.
Na upit hoće li izaći na izbore s nezavisnom listom, Korda je kratko odgovorio ‘što bi bilo kad bi bilo’.

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist