Hrvatska

Božinović komentirao istragu nesreće koju je prouzročio bivši ministar obrane

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović poručio je u nedjelju kako istraga u slučaju prometne nesreće koju je prouzročio Mario Banožić ide svojim tijekom, oni koji imaju sve informacije su policija i odvjetništvo, a tvrdi i da ne zna je li kod Banožića utvrđena prisutnost alkohola u krvi, piše Jutarnji list.

-Teško da ja mogu imati komentar na nešto što je posao policije i državnog odvjetništva. Jučer je bio očevid… utvrđena je dinamika onoga što se događalo u ovoj fazi i policija je podnijela kaznenu prijavu. To je sve sukladno onome što policija i državno odvjetništvo rade u ovakvim situacijama – izjavio je Božinović na Interliberu.

Na pitanje novinara kada će se znati toksikološki nalaz, uzvratio je da je to ‘nešto što će biti sastavni dio spisa i to će znati prvo državno odvjetništvo i policija‘.

-Sigurno u jednom trenutku će se na to referirati. Hoće li se to nešto separatno objaviti nisam siguran – rekao je.

Upitan zašto se ne zna ništa o brzini vožnje niti je li Banožić bio alkoholiziran, odgovorio je protupitanjem:

-Zašto mislite da se ne zna? Nije objavljeno. Jučer je bio očevid, danas je podnesena kaznena prijava, prema tome ide kriminalističko istraživanje svojim tijekom sukladno Zakonu o kaznenom postupku – rekao je.

Oni koji imaju sve informacije u ovom trenutku su policija i državno odvjetništvo, kad oni odluče što i je li mogu nešto od toga podijeliti s javnost, oni će to i napraviti, poručio je.

-Postoje situacije u kojima, ako hoćete i zbog aktera koji su u to involvirani, očevid preuzima županijsko državno odvjetništvo, a to je bio slučaj i jučer, s obzirom da se radi o ministru u Vladi. Prema tome, oni su vlasnici informacija – naglasio je.

Nema, tvrdi, saznanja o tome je li kod Banožića utvrđena prisutnost alkohola u krvi.

-Ja nemam takvih saznanja niti sam netko kome bi podnosili to izvješće – kazao je, odgovarajući novinarima.

Smijenjeni ministar Mario Banožić izazvao je u subotu ujutro prometnu nesreću u kojem je poginuo 40-godišnji Goran Šarić iz Privlake.

Pročitajte još

Više od 2 tisuće oboljelih od hripavca, najviše u Zagrebu i Splitsko-dalmatinskoj županiji

Dulist

NEZNATNO JEFTINIJE Od utorka nove cijene goriva

Dulist

Banožić izašao iz bolnice, liječenje nastavlja kod kuće

Dulist