Aktualno

Božidar Memed umjesto Frana Luetića?

Božidar Memed umjesto Frana Luetića?

Nakon SDP-ovih loših izbornih rezultata na proteklim lokalnim izborima i novih koalicija koje su potom uslijedile postavlja se pitanje kakva je sudbina nekih istaknutih dubrovačkih socijaldemokrata.

Onaj koji je već 'odletio' jest bivši zamjenik gradonačelnika i SDP-ov kandidat na proteklim izborima Niko Šalja, koji je svoju zamjeničku dužnost obavljao profesionalno. Na njegovo mjesto došao je HSS-ov Željko Raguž, a sam Šalja još uvijek nije pronašao novo radno mjesto.
– Imam zakonsko pravo iskorisiti svoj status dužnosnika još šest mjeseci, a onda ćemo vidjeti – kazao nam je Šalja, a na naš upit računa li možda na pomoć iz središnjice, odgovorio je:
– Ako me se sjete, dobro. Ako ne, hvala Bogu – kratak je bio Šalja.

Memed: Gluposti!

Njegova stranačka kolegica, direktorica Boninova Marija Kisić Kamić, o čijoj mogućoj smjeni smo već pisali, u slučaju otkaza računa na odstupnicu u obiteljskoj tvrtci, dočim se zanimljiva priča 'zavrtila' u slučaju direktora Luke Dubrovnik i gradskog vijećnika SDP-a Božidara Memeda.
U kuloarima se sve glasnije spominje kako već duže vrijeme 'pikira' na radno mjesto komercijalnog direktora u Zračnoj luci Dubrovnik, koje trenutno obnaša Frano Luetić. Podsjetimo, Memed je u Zračnoj luci zamjenik predsjednika Nadzornog odbora i član Revizorskog odbora.
– Gluposti! – odgovorio nam je kratko Memed, poručivši nam da ga za sve ostale informacije kontaktiramo e-mailom. Nakon tako rezolutnog odgovora naravno da nismo vidjeli smisla dalje ga propitkivati, ali smo ipak za komentar zamolili direktora Zračne luke Dubrovnik Roka Tolića.
– Gospodin Memed je vrlo konstruktivan član NO-a Zračne luke, a sve ostalo su špekulacije koje ne zaslužuje niti on niti Zračna luka Dubrovnik. Mi smo poduzeće s dobrim radnicima i dobrim menadžmentom, a što uostalom potvrđuju i naši poslovni rezultati. Već nekoliko mjeseci javljaju se u kuloarima slične informacije, ali to nije imalo nikakve veze niti s Božidarom Memedom niti sa mnom osobno – odgovorio nam je Tolić.

Tolić: To je deplasirano!

Međutim, ovaj put priča je konkretnija. Govori se kako će Memed doći na mjesto Tolićevog zamjenika Luetića, što Tolić komentira riječima:
– Pa tek to je deplasirano. Luetić je moja desna ruka i po mom osobnom mišljenju najbolji aerodromski komercijalist u regiji. Sa svojih 40 godina iskustva u poslu zaslužuje da ga se spominje u kontekstu da instruira nekoga kako raditi taj posao, a ne da bi ga netko na tom poslu zamijenio – ističe Tolić, ali i nastavlja:
– Kad me već pitate, moram reći da u Zračnoj luci imamo čitav niz vrlo odgovornih funkcija na kojima stasavaju neki novi ljudi. Sasvim je prirodno i poslovno potpuno opravdano da jednog dana ti ljudi zauzmu pozicije u menadžmentu kad mi budemo odlazili – zaključio je Tolić.
Vrijedi pritom dodati kako je u Hrvatskoj bilo nekih drugih primjera zračnih luka, u kojima je politika imala zadnju riječ pri kadroviranju, dok neke druge zračne luke, poput Splita, Zadra i Dubrovnika, koji takva iskustva nemaju, bilježe znatno bolje rezultate i djeluju stabilno.

Pročitajte još

OD UTORKA Stižu nove cijene goriva!

Dulist

NAGRAĐENE DORIS KOSOVIĆ I MIA DIMŠIĆ Najbolja pjesma po izboru radijskih urednika

Dulist

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist