Politika

BOŠNJACI PODRŽALI DUSTRU ‘Sporazumom smo osigurali provedbu svih naših zahtjeva’

BOŠNJACI PODRŽALI DUSTRU 'Sporazumom smo osigurali provedbu svih naših zahtjeva'

DUSTRA ide samostalno na izbore, ali uz jaku podršku bošnjačke zajednice, na čelu s Strankom demokratske akcije Hrvatske. Ovo nije politički, već je više prijateljski odnos, kao nastavak već ranije uspostavljene suradnje – istaknuo je predsjednik DUSTRA-e Željko Raguž na današnjoj konferenciji za medije na kojoj je predstavljena suradnja s dubrovačkim ogrankom SDAH-e.

-Bošnjake u Dubrovniku ne gledamo kao na manjinu, već kao sastavni dio Dubrovnika te ih oduvijek cijenim i poštujem, a znam da je poštivanje obostrano. ne treba zaboraviti da su Bošnjaci u Domovinskom ratu prvi bili na braniku – rekao je Raguž, zaželjevši Bošnjacima ‘saborskog zastupnika, što oni svakako zaslužuju’.

-SDAH poduprijet će DUSTRA-u i Željka Raguža za kandidata za gradonačelnika te nositelja liste za Gradsko vijeće. Bošnjaci okupljeni oko naše podružnice aktivno će sudjelovati u organizaciji kako bi izbori prošli u najboljem redu. Dat ćemo punu podrušku DUSTRA-i kako bi ostvarila što bolji rezultat -izjavio je Orhan Zubčević iz dubrovačke podružnice SDAH, koji će prema Raguževim riječima biti visoko pozicioniran na listi DUSTRA-e.

-Imali smo intenzivne pregovore i na obostrano smo zadovoljstvo postigli sporazum koji će osigurati provedbu svih naših zahtjeva – istaknuo je Zubčević, a na novinarsko pitanje o kojim je zahtjevima riječ dodao je:

-Ništa posebno. Zahtijevali smo da naš odnos bude kao i do sada. Dakle, očekujemo kontinuitet rada DUSTRA-e – rekao je Zubčević.

Željko Raguž je na kraju istaknuo kako je DUSTRA jedina opcija za Dubrovnik te se pozvao na primjer Istre, koja je bogata sredina jer ima jaku regionalnu stranku.

-I mi želimo doći na tu razinu i nećemo se smiriti dok je ne postignemo – zaključio je Raguž.

 

Pročitajte još

Andro Vlahušić: Kako smo izgubili Grad?

Dulist

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist