Sport

Bošković i Burić van reprezentacije zauvijek!

Bošković i Burić van reprezentacije zauvijek!

Stručno povjerenstvo HVS-a, u sastavu Perica Bukić, Ratko Rudić, Milivoj Bebić, Zoran Roje, Boško Lozica i Ognjen Kržić, donijelo je danas vrlo oštar, reklo bi se čak i nečuven stav o otkazivanju nastupa za vaterpolsku reprezentaciju igračima Mihu Boškoviću i Damiru Buriću.

Naime, članovi Stručnog povjerenstva u svom dopisu ‘preporučuju’ izborniku Tucku da zlatni dvojac iz Londona više ne poziva u reprezentaciju.

– Mišljenja smo da osim što je biti hrvatski reprezentativac velika čast, ujedno je i obveza, kako prema domovini, tako i prema vaterpolskom sportu ukupno. Presudno je u građenju statusa našeg sporta u odnosu na ostale sportove, ali je to i obveza prema svima onima koji vole i prate vaterpolo i reprezentaciju, prema klubovima koji su najviše i uložili u razvoj igrača, a gotovo izravno financijski ovise o uspjesima nacionalne reprezentacije i na kraju, a možda i najvažnije, korektnost prema suigračima iz vlastite reprezentacije – navodi se u tekstu Stručnog povjerenstva.

– Uvažavajući legitiman odabir pojedinaca o otkazu nastupa za reprezentaciju, uz poštovanje i čestitke na svemu do sada ostvarenom, Stručno povjerenstvo je mišljenja da se otkazi ovakvog tipa, bez ozbiljnog opravdanog razloga (bolest, ozljeda, obiteljski ili slični problemi) ne smiju i neće tolerirati te preporučuje izborniku da se na igrače koji na ovakav način otkažu nastupe za reprezentaciju u načelu više ne računa – stoji u preporuci Stručnog povjerenstva novom izborniku Tucku.

Osvojena zlatna medalja na Olimpijskim igrama u Londonu tako je, barem prema preporuci Stručnog povjerenstva HVS-a, zadnja reprezentativna akcija u kojoj su sudjelovala dva vaterpolska asa – Miho Bošković i Damir Burić.

Pročitajte još

Jugaši u finalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist

OSMI DU MOTION Za vikend je grad u pokretu, stižu trkači iz 50 zemalja svijeta

Dulist

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist