Sport

Boro Primorac novi je trener Hajduka, Lukša Jakobušić smijenio Harija Vukasa nakon poraza u Rijeci

Boro Primorac novi je trener Hajduka, Lukša Jakobušić smijenio Harija Vukasa nakon poraza u Rijeci

Novi predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić smjenio je dosadašnjeg trenera.

Boro Primorac vodit će prvu momčad Hajduka u narednom razdoblju, voditelj Akademije HNK Hajduk Luka Kaliterna prihvatio je ovu ulogu nakon razgovora s predsjednikom Uprave Lukšom Jakobušićem. Stručni stožer Bore Primorca čine još njegov prvi pomoćnik Toni Golem, trener vratara ostaje Hrvoje Sunara, a kondicijski treneri su i dalje Toni Modrić i Šime Veršić, stoji na stranici nogometnog kluba.

– Ovo je moj Klub i vrlo rado sam prihvatio novu ulogu znajući da me ne čeka niti malo lagan posao. Pokušat ću Hajduka vratiti gdje mu je mjesto, a to je vrh. Ova ekipa može puno bolje nego što rezultati pokazuju – istaknuo je trener Primorac.

Prvu utakmicu na klupi Bijelih trener Primorac imat će u subotu u 17.05 sati kada na Poljudu gostuje Osijek.

Boro Primorac legendarni je igrač Hajduka i trener koji je veći dio karijere proveo u engleskom Arsenalu gdje je bio prvi pomoćnik Arsènea Wengera (ukupno 21 godinu). Kao glavni trener vodio je francuske Cannes i Valenciennes, reprezentaciju Gvineje Bisau, a kao pomoćni trener Wengeru radio je još u japanskoj Naoya Grampus.

U igračkoj karijeri nastupao je za Velež, Hajduk, Lille i Cannes. Strijelac je prvog službenog pogotka za Hajduk na stadionu Poljud. Ukupno je za Bijele nastupio u 283 utakmice i pri tom postigao 53 pogotka, stoji u vijesti.

Podsjetimo, smjena Vukasa dogodila se nakon poraza u Rijeci, a uz njega s mjesta savjetnika predsjednika Uprave HNK Hajduk za sportsku politiku smijenjen je Mario Stanić te sportski direktor Ivan Kepčija.

Novi predsjednik Uprave HNK Hajduk Lukša Jakobušić prokomentirao je aktualna događanja i promjene u sportskom segmentu Kluba.

– Treba stati na loptu. Iako sam vidio gospodina Marija Stanića i gospodina Ivana Kepčiju, oni se više nisu vidjeli. Kod gospodina Harija Vukasa je drugačija situacija. Dok konačno ne definiram najbliže suradnike, malo ću se više osloniti na gospodina Boru Primorca za sva nogometna pitanja, a do daljnjega će on voditi i prvu momčad. Kada vam se čini da se sve raspada, možda se sve slaže na svoje mjesto – poručio je čelni čovjek Kluba.

Foto: Hajduk

Pročitajte još

JUDO KLUB FORTITUDO 16 judoka položilo ispite za pripadajuće pojaseve

Dulist

DVOGODIŠNJI UGOVOR Dubrovkinja Kristina Prkačin potpisala s Podravkom

Dulist

FOTO Gotovo 100 tisuća eura dodijeljeno dubrovačkim sportskim klubovima

Dulist