Aktualno

BORIS ŽGOMBA ‘Booking će se popraviti od sljedećeg tjedna. Nijemce možemo očekivati krajem lipnja

Dugo se čekala dobra i obećavajuća vijest za hrvatski turizam, a takva je stigla ovih dana budući da nas je Njemačka skinula s crvene liste. Odluka na snagu stupa sutra. Predsjednik udruženja turističkih agencija pri HGK Boris Žgomba za RTL ističe kako je ovo izvrsna vijest te da vjeruje da će Njemačku pratiti i druge zemlje, ovisno o brojkama. Na pitanje ima li rezervacija, ističe kako je prerano za to.
-Odluka tek stupa na snagu sutra tako da je možda prerano za vidljive efekte, ali osjeća se u pozivima i u interesu jer njemački građani su prije svega veoma disciplinarni i slušaju upute svog instituta i Vlade. Vjerujem da takva preporuka može biti samo dobra, promotivna, ali i ne samo promotivna aktivnost koju mi kao Hrvatska trebamo i hoćemo iskoristiti – smatra te navodi kako će se efekti ove odluke moći vidjeti već od sljedećeg tjedna:
-Nijemce u nekom većem, velikom obujmu možemo očekivati kao što je to obično bilo krajem šestog, sedmog, osmi mjesec, i tako dalje – ističe Žgomba.
-Kad govorimo o ovoj odluci Instituta Robert Koch, Njemačka će sasvim sigurno idućeg tjedna, ako brojke ostanu kakve su sada, Hrvatsku gledati po regijama, a to za Istru i Dubrovačko-neretvansku županiju znači da ulaze u zelenu zonu koja opet ima neke dodatne pogodnosti. Zelena zona dozvoljava građanima Njemačke da se niti ne trebaju testirati kad se vraćaju, odnosno da to pojednostavimo da imaju svoje putovanje kao što je to nekad bilo – naveo je dalje.
Mišljenja je da možemo očekivati 60 posto onoga što smo imali 2019. godine.

Pročitajte još

LIJEČNICI O TESTIRANJU U ORDINACIJAMA Ne možemo riskirati da se kronični pacijenti u čekaonici zaraze Covidom

Leona Rašica

Odazovite se novoj akciji darivanja krvi! Posebno se traži jedna krvna grupa

Dulist

POVUČEN IZ PRODAJE ZBOG KRISTALA Ako ste kupili ovu ribu u konzervi, ne konzumirajte je!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija