Sport

BORBA ZA MEDALJU Hrvatska je u polufinalu Svjetskog prvenstva!

hvs22
Loren Fatovic of Croatia during the water polo men match between team Serbia (white caps) and team Croatia (blue caps) of the 21st World Aquatics Championships at the Aspire Dome in Doha (Qatar), February 13, 2024.

Hrvatski vaterpolisti igrat će u polufinalu Svjetskog prvenstva u Dohi nakon što su u utorak u četvrtfinalu svladali reprezentaciju Srbije s 15:13 (4:4, 5:5, 2:1, 4:3).

Strijelce hrvatske reprezentacije predvodio je Loren Fatović sa četiri pogotka, Marko Žuvela i Rino Burić postigli su po tri gola, a Konstantin Harkov dva. Marko Bijač je imao deset obrana, a obranio je dva peterca u drugom poluvremenu.

Najbolji strijelac srpske reprezentacije bio je Strahinja Rašović s tri gola.

Za hrvatske vaterpoliste to će biti osmi nastup u polufinalu na svjetskim prvenstvima, a za mjesto u finalu igrat će protiv pobjednika posljednjeg četvrtfinalnog dvoboja u kojem se sastaju Mađarska i Francuska.

Prvi polufinalni par čine reprezentacije Španjolske i Italije. Španjolci su u četvrtfinalu svladali reprezentaciju Crne Gore s 15:12, a Talijani su s 11:10 pobijedili Grčku.

Polufinalni dvoboji su na rasporedu u četvrtak, 15. veljače, piše gol.hr. 

 

 

Foto HVS/Giorgio Scala/DBM

Pročitajte još

Pohvalili se iz Grada: ‘U sportsku infrastrukturu od 2018. uloženo više nego u posljednjih 30 godina’

Dulist

ŠESTI MEĐUNARODNI TRIATLON U DUBROVNIKU Ne propustite se prijaviti dok ima mjesta

Dulist

ORSAN SLAVI 90 GODINA POSTOJANJA Svečano obilježavanje večeras u kazalištu Marina Držića

Dulist