Zanimljivosti

BOLJE OD BILO KOJEG SHOWA Kreće nova sezona Kluba mladih znanstvenika

Klub Mladih Znanstvenika cjelogodišnji je inovativni odgojno-obrazovni program UR Instituta za darovite i kreativnu mlade. Cilj program je pružiti stimulativnu okolinu mladim inovativnim kreativcima, u kojoj na kontruktivan i produktivan način mogu ispoljiti svoj potencijal – razvijati vlastite i kolaborativne znanstveno-istraživačke, znanstveno-umjetničke i srodne inovativne projekte. Program se temelji na praktičnom eksperimentiranju korištenjem DIY (Do-It-Yourself) i DIWO (Do-It-With-Others) metodologije.

Fokus programa je na suvremene znanstvene prakse; biotehnologiju, eksperimentalnu elektroniku, bioelektroniku, biorobotiku, umjetnost vezanu uz elektroniku i biologiju i srodne prakse. Uz podršku stručnih mentora, u laboratorijma UR Instituta mladi mogu razvojati ideje, stvarati inovacije i upoznati druge mlade inovativne kreativce.
Bez obzira žele li lemiti, eksperimentirati s 3D printerima, laserskim rezalicama, PCR uređajima, dizajnirati u VR-u, od starih boljera raditi robote, uzgajati elektroničke komponente uz pomoć bakterija… u laboratorijima UR Instituta svaka mlada osoba zainteresirana za suvremno inovativno stvaralaštvo može pronaći nešto za sebe.
Program Klub Mladih Znanstvenika održavati će se od 23.10.2021. svake subote do 10 do 14 sati u laboratorijima UR Instituta u kompleksu Centar za mlade Dubrovnik, Obala Ivana Pavla II 44A.
Okupljanje 23.10. biti će posvećeno temi dizajna biološki inspiriranog robota, kao jednog od projekata na kojemu će klub raditi u ovoj školskoj godini.

Radionice su besplatne!

Voditelj programa:
Gjino Šutić- biotehnolog & novomedijski umjetnik (autor koncepta)

Tko se može prijaviti:
Mladi kreativci od 13 do 30 godina.

Kako se prijaviti:
Svi zainteresirani za sudjelovanje u klubu mogu se prijaviti putem obrasca: https://forms.gle/165c8nVbGUEPzhTD9

Program se izvodi u sklopu projekta Du STEM. Du STEM projekt traje dvije godine, a financiran je u sklopu poziva UP.04.2.1.10 Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za popularizaciju STEM-a bespovratnim sredstvima u ukupnom iznosu od 2.660.083,07 kuna, od kojih je 85% sufinancirano iz Europskog socijalnog fonda, a 15% iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Pročitajte još

ZANIMLJIVO OTKRIĆE U Zakotorcu pronađeni grobovi iz 4. stoljeća prije Krista

Dulist

NA SUSRETU U ESPLANADI Macron pozvao našu Teru na večeru

Dulist

Vlaho Kljunak natjecao se u Potjeri, njemu i ekipi ‘izmaklo’ 45 tisuća kuna

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija