Aktualno

Bogdanović predložen za upravitelja Blagih djela

Bivši dubrovački gradonačelnik Vido Bogdanović predložen je za novog upravitelja Zaklade Blaga djela.

Prijedlog je to Upravnog vijeća Zaklade, donesen jednoglasno, a koji se uputio na adresu Gradskog vijeća.

– Gradskom vijeću poslan je naš službeni prijedlog bez obzira što pokušavaju realizirati rješenje koje su donijeli. To rješenje smatramo nezakonitim jer je suprotno Statutu Zaklade, budući da takav prijeldog nije dalo Upravno vijeće – istaknuo je Joško Radica, predsjednik Upravnog vijeća Zaklade Blaga djela.
Istaknuo je i kako je upisani upravitelj Zaklade i dalje Nikola Obuljen, koji je na toj funkciji sve dok se u registru ne izvrši promjena upravitelja.

Gradski vijećnici su, podsjetimo, zadnjeg dana ožujka, mimo Statuta Zaklade, imenovali Klaria Šobera vršiteljem dužnosti upravitelja.

Sve nakon što je još u travnju prošle godine upravitelju Nikoli Obuljenu, također bivšem dubrovačkom gradonačelniku, istekao mandat. Upravno vijeće Zaklade Blagih djela prijedlog za njegovo ponovno imenovanje poslalo je tek početkom ove godine, no Obuljen je potom povukao svoju kandidaturu.

Upravo tu se vladajućoj koaliciji na čelu s gradonačelnikom Androm Vlahušićem otvori prostor za manevar, pa su, kako je objasnila Olga Muratti odlučili od dva zla izabrati ono manje. Dakle, bolje da je imenovan v.d nego da je Zaklada bez upravitelja, iako su mogli pričekati još malo na novi prijedlog Upravnog vijeća, koji eto sad stiže.

Cijelu situaciju oko Zaklade Blagih djela razriješit će na koncu Ministarstvo uprave pod čijom su ingerencijom zaklade.

Podsjetimo, Upravno vijeće Zaklade ima 5 članova. Članove Upravnog vijeća u skladu sa Statutom po prijedlogu upravitelja imenuje Gradsko vijeće Grada Dubrovnika na vrijeme od 4 godine. Članovi UV-a između sebe biraju predsjednika i zamjenika. Članovi Upravnog vijeća, kao i sam upravitelj Zaklade, obnašaju svoju dužnost volonterski – bez ikakve naknade. Upravitelja Zaklade na prijedlog Upravnog vijeća također imenuje Gradsko vijeće na vrijeme od 4 godine.

 

Pročitajte još

UDRUGA RINA MAŠERA Ove godine proslavili 65. godišnjicu rada, pokrenuli i važnu akciju

Karmen Maškarić

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

Zbog otežavajućih okolnosti danas su neke ulice bez vode, provjerite je li i vaša!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija