Aktualno

Bogdanović odbijen, ide razrješenje UV Zaklade

Bogdanović odbijen, ide razrješenje UV Zaklade

Odbor za izbor i imenovanja nije danas prihvatio prijedlog Zaklade Blaga djela o imenovanju Vida Bogdanovića na mjesto upravitelja.

Kako nam je rekla članica Odbora i predsjednica GV Olga Muratti, Odbor nije raspravljao o tome prihvaća li imenovanje Vida Bogdanovića za upravitelja ili ne, već nije prihvatio prijedlog sadašnjeg Upravnog vijeća Zaklade Blaga djela koji se, kaže, Muratti ogriješio o njen Statut:

– Sadašnje Upravno vijeće ogriješilo se o Statut Zaklade, ne imenovanjem upravitelja godinu dana, stoga su se stekli uvjete za njegovo razrješenje – ističe Muratti i dodaje:

– Dakle, mi se nismo izjašnjavali za ili protiv Vida Bogdanovića kao upravitelja, već smatramo da prijedlog sadašnjeg Upravnog vijeća nije legitiman s obzirom da Upravno vijeće nije odradilo posao za koji je imenovano – istaknula je naglasivši kako se sutra na sjednici Gradskog vijeća uopće ne bi trebalo raspravljati o imenovanju Vida Bogdanovića za upravitelja Zaklade.

– Predložit ćemo da se ta točka skine s dnevnog reda i da se dopuni sa dvjema novim točkama o razriješenju članova Upravnog vijeća Zaklade Blaga djela i imenovanju novih, te da novoizabrano Upravno vijeće pokrene postupak za izbor upravitelja – naglasila je Muratti.

Predsjednica odbora za izbor i imenovanja je Doris Lepeš Matić, a članovi su iz redova vladajuće koalicije uz Olgu Muratti su i Ivo Jadrušić i Nenad Vekarić, a iz redova oporbe Đuro Market, Dubravka Šuica i Karlo Gjurašić. Četiri člana odbora iz redova vladajućih odbili su prijedlog, HDZ-ovci su bili protiv, dok Karlo Gjurašić nije bio na današnjem sastanku.

Vido Bogdanović kratko nam je komentirao današnji sastanak Odbora za izbor i imenovanja:
– Što se tu može? To je dio demokratske procedure – istaknuo je. 
 

Pročitajte još

MINUTE KOJE ŽIVOT ZNAČE Znate li što je ‘zlatni sat’?

Dulist

Franković osudio nasilje člana mladeži HDZ-a i najavio stegovni postupak

Dulist

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist