Aktualno

Bogdanović odbijen, ide razrješenje UV Zaklade

Odbor za izbor i imenovanja nije danas prihvatio prijedlog Zaklade Blaga djela o imenovanju Vida Bogdanovića na mjesto upravitelja.

Kako nam je rekla članica Odbora i predsjednica GV Olga Muratti, Odbor nije raspravljao o tome prihvaća li imenovanje Vida Bogdanovića za upravitelja ili ne, već nije prihvatio prijedlog sadašnjeg Upravnog vijeća Zaklade Blaga djela koji se, kaže, Muratti ogriješio o njen Statut:

– Sadašnje Upravno vijeće ogriješilo se o Statut Zaklade, ne imenovanjem upravitelja godinu dana, stoga su se stekli uvjete za njegovo razrješenje – ističe Muratti i dodaje:

– Dakle, mi se nismo izjašnjavali za ili protiv Vida Bogdanovića kao upravitelja, već smatramo da prijedlog sadašnjeg Upravnog vijeća nije legitiman s obzirom da Upravno vijeće nije odradilo posao za koji je imenovano – istaknula je naglasivši kako se sutra na sjednici Gradskog vijeća uopće ne bi trebalo raspravljati o imenovanju Vida Bogdanovića za upravitelja Zaklade.

– Predložit ćemo da se ta točka skine s dnevnog reda i da se dopuni sa dvjema novim točkama o razriješenju članova Upravnog vijeća Zaklade Blaga djela i imenovanju novih, te da novoizabrano Upravno vijeće pokrene postupak za izbor upravitelja – naglasila je Muratti.

Predsjednica odbora za izbor i imenovanja je Doris Lepeš Matić, a članovi su iz redova vladajuće koalicije uz Olgu Muratti su i Ivo Jadrušić i Nenad Vekarić, a iz redova oporbe Đuro Market, Dubravka Šuica i Karlo Gjurašić. Četiri člana odbora iz redova vladajućih odbili su prijedlog, HDZ-ovci su bili protiv, dok Karlo Gjurašić nije bio na današnjem sastanku.

Vido Bogdanović kratko nam je komentirao današnji sastanak Odbora za izbor i imenovanja:
– Što se tu može? To je dio demokratske procedure – istaknuo je. 
 

Pročitajte još

[FOTO] Tradicionalni tratamenat u čast sv. Vlahu!

Dulist

Festu popratili i Željka Markić i Zlatko Hasanbegović

Dulist

GRADONAČELNIK UZ FESTU SV. VLAHA Moćni zagovor našega parca neka uvijek bdije nad nama

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija