Županija

Bogat proljetni program Agroturizma Konavle

Bogat proljetni program Agroturizma Konavle

Udruga Agroturizam Konavle najavljuje brojne aktivnosti koje će organizirati u nadolazećem razdoblju u cilju razvoja i promocije Konavala, kao i ponude aktivnog turizma.

Centralna aktivnost ovogodišnjeg proljetnog programa Agroturizma Konavle je uređenje ‘Konavoskog eko parka’. Ova buduća edukacijsko – rekreativna zona namijenjena je lokalnom stanovništvu i posjetiteljima, a trebala bi postati javni uređeni prostor za boravak i aktivnosti u prirodi, za organizaciju manifestacija, umjetničkih kolonija, prostor za provođenje edukacijskih radionica, poligon stručnim i znanstvenim institucijama za realizaciju projekata zaštite biljnih i životinjskih vrsta te promociju poljoprivrede.

Nakon osmišljavanja projekta i osiguravanja institucionalne i stručne potpore pristupit će se realizaciji projekta za koji je potrebna široka podrška javnosti i volontera. Pripremaju se dvije velike proljetne akcije raščišćavanja parka u okviru kojih će biti organiziran ‘Proljetni radni eko piknik na rijeci Ljutoj’.

Proljeće će i ove godine biti prilika za pješačenje po Konavlima. Ovogodišnja Konavle pješačka tura ‘Čilipski ljetnikovci’ predstavlja kulturu ladanja u Konavlima i ponudu konavoskih agroturizama.

Buđenje vegetacije u konavoskim vinogradima je tema ovogodišnje likovne kolonije ‘Vino – vječna inspiracija’, a manifestacija ‘Proljeće u Konavlima’ završava tematskom večeri ‘Noć pod zvijezdama’.

Proljetni program uključuje dodatne sadržaje, edukacije i prezentacije, a detaljne informacije dostupne su na web stranicama i društvenim mrežama Udruge Agroturizam Konavle.

Ovogodišnji proljetni program se realizira uz potporu Ministarstva poljoprivrede kroz projekt ‘Gledam svoje Konavle 3’, Općine Konavle te Turističke zajednice općine Konavle kroz projekt ‘Proljeće u Konavlima 2023.’

Iz Udruge Agroturizam Konavle pozivaju sve zainteresirane da se priključe nadolazećim akcijama i manifestacijama koje će se najavljivati putem medija i društvenih mreža.

Pročitajte još

OBJAVLJENE LISTE HDZ-a Franković jedini iz Dubrovnika

Dulist

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist