Aktualno

BOGAT PROGRAM Provjerite što vas sve ovog vikenda očekuje na ‘Mirisima Božića’ u Konavlima

U tijeku su dani zelene menestre, baštine i vina koji se održavaju u sklopu manifestacije 11. Mirisi Božića u Konavlima.

Na čak 24 mjesta u Konavlima svim posjetiteljima se do 30. prosinca nudi bogat program gdje će moći kušati konavosku zelenu menestru, probati izvrsna vina ili doživiti i naučiti više o konavoskoj bogatoj povijesti i baštini. U svim agroturizmima i domaćinstvima koji nude zelenu menestru dodatnu atmosferu podići će glazba u živo, a dobra atmosfera očekuje se i u svim vinarijama od 12 do 21 sat.

Dodatni program za sve posjetitelje organiziran je u subotu i nedjelju 29. i 30. prosinca od 15 do 17 sati kada će se na četiri mjesta pričati živopisne priče na autentičnim lokacijama i to na hrvatskom i engleskom jeziku. Priču ‘Sveta mjesta Rimskog Carstva’ o Mitreju i svetom Ilaru moći će se čuti u Močićima, ljubavnu priču o Mariji Konavoki u Ljutoj, priču o željeznici i tunelu pod nazivom ‘Šaka kamena, kilo zlata’ u Mihanićima, a kako se sole pršuti i koji se običaji vežu uz taj proces pod nazivom ‘Vina iz bokara, soli i bedara’ moći ćete čuti u Radovčićima.

Tijekom manifestacije Arheološka zbirka u samostanu sv. Vlaha u Pridvorju, Sokol Grad u Dunavama i Zavičajni muzej u Čilipima otvorili su svoja vrata te nude besplatan ulaz svim posjetiteljima.

U subotu 29. prosinca od 15 do 15.30 sati program Mirisa Božića obogatit će nastup KUD – a ‘Stjepan Radić’ ispred samostana sv. Vlaha u Pridvorju, dok će se u samostanu u subotu i nedjelju od 15 do 17 sati održavati prodajno-degustacijski sajam domaćih proizvoda. Poseban poklon za sve posjetitelje sajma u subotu 29. prosinca priredit će prijatelji Udruge Agroturizma Konavle iz Slavonije i Baranje koji pripremaju čobanac po izvornoj recepturi. Nastup KUDa Čilipi predviđen je za nedjelju 30. prosinca ispred crkve u Čilipima s početkom u 15 sati.

Sve dodatne informacije o programu kao i o slobodnim kapacitetima konavoskih agroturizama mogu se dobiti na INFO kućici Mirisa Božića koja se nalazi ispred pošte u Čilipima.

Pročitajte još

Ibrica Jusić jedan je od kandidata za predstavnika Hrvatske na Eurosongu

Dulist

POMOĆ ZA DUBROVČANE Pridružite se humanitarnoj akciji za 26 djece

Dulist

NENO ALARM Hrvatska dobiva sustav uzbunjivanja koji pomaže kod brzog pronalaska nestale djece

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija