Kultura

BLIŽI SE NOĆ MUZEJA! Muzeji i galerije Konavala u petak organiziraju tematska vodstva

Ususret Noći muzeja, Muzeji i galerije Konavala organizirali su tematska vodstva, koja će se održati u petak, 20. siječnja u 16 sati. Inače, Noć Muzeja održat će se diljem Hrvatske 27. siječnja, od 18 h do 01 h iza ponoći. Ovogodišnja tema je ‘Muzeji su važni’, a dio muzeja već je krenuo s programima.
-U Zavičajnom muzeju Konavala održat će se tematsko vodstvo pod nazivom “Priča o vuni”, u kojoj ćemo predstaviti vunu, osnovnu odjevnu sirovinu u tradicijskom odijevanju Konavljana, čije je korištenje proizašlo iz održivog sustava suživota čovjeka i ovaca. U Odjelu za arheologiju u Pridvorju organizirali smo interaktivno vodstvo kroz izložbu “Na razvalinama starog Epidaura” s naglaskom na pripremu i posluživanje jela u antičko doba – navode iz Muzeja i galerija Konavle te dodaju:
– Temeljem pokretnih nalaza nastojat će se pokazati fragment antičke svakodnevice rimske kolonije Epidaur, a u Kući Bukovac pripremili smo vodstvo po stalnom postavu kao i vodstvo kroz izložbu “Milom Cavtatu uspomena”, gdje svi zainteresirani još uvijek imaju priliku iz neposredne blizine vidjeti četiri evanđelista, prenesena iz apside crkve sv. Nikole u Cavtatu, zaključuju iz Muzeja.

Pročitajte još

[FOTOGALERIJA] Vesela Noć muzeja!

Dulist

[FOTOGALERIJA] Ekskluzivno smo ušli u čarobni svijet Držićevih životnih pozornica!

Mia Njavro Banić

U Lazaretima otvorena izložba ‘Braća po oružju’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija