Kultura

SLOBODAN ULAZ Plesna predstava Caroling u izvedbi Zagrebačkog plesnog centra

Raznovrstan  repertoar u Kazalištu Marina Držića i ovaj tjedan neće iznevjeriti vjernu publiku, a na rasporedu je i plesna predstava  “Caroling”  koja će se održati 21. siječnja u 20 sati. Ulaz na predstavu je uz slobodan, a potrebno je rezervirati i preuzeti ulaznice na blagajni kazališta – tel. (020) 321 088 ili mail: blagajna@kmd.hr
– Projekt Caroling autorice Petre Hrašćanec u produkciji Zagrebački plesni centar / Zagreb Dance Center i umjetničke organizacije 21:21 zamišljen je kao istraživanje izvedbe božićnih pjesama kao čina zajedništva i istovremeno razlaganje ideje pjevanja nečemu u čast. Počevši od samog čina proizvodnje glasa, bavili smo se gradnjom tona, višeglasja, strukture, ali i ideje zbora koji izvodi apstraktne i zadane glazbene obrasce uz pokret –  navode na društvenim mrežama.
Četiri izvođačice koje se neprestano slušaju i prilagođavaju u živoj izvedbi izlažu načine na koji se format mjuzikla ili opera veže za socijalni čin pjevanja božićnih pjesama u kvartetu. U predstavi Caroling religiozna tema u tekstovima tih pjesama osuvremenjena je razmišljanjima i komentarima o temama iz svakodnevice. Sve zajedno postaje kompleksna mreža znakova i značenja koja propituje ideju ženskog glasa, važnost pojedinačnog unutar zajednice te odgovornosti prema vlastitim slobodama.
Foto: KMD 

Pročitajte još

[FOTO] SPOMEN IZLOŽBA Marita Kisić Kamić predstavila umjetnička djela od plastičnih boca

Dulist

VRIJEDNA DONACIJA Luko Paljetak poklonio sliku Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Dulist

ART RADIONICA LAZARETI Plesna predstava kao reakcija na rat u Ukrajini

Dulist