Aktualno

BLAGDAN VELIKE GOSPE Trodnevnica počinje orguljaškim koncertom dr. Darka Kristovića

BLAGDAN VELIKE GOSPE Trodnevnica počinje orguljaškim koncertom dr. Darka Kristovića

Blagdan Uznesenja Blažene Djevice Marije, Velika Gospa, svečano će se proslaviti u utorak, 15. kolovoza u dubrovačkoj katedrali Gospe Velike. Svečano misno slavlje u 19 sati ispred katedrale predvodit će dubrovački biskup mons. Mate Uzinić, a nakon kojeg će uslijediti procesija do porata sa slikom Gospe od Porata. Mise će na blagdan biti još u 6, 7, 8, 9, 10 i 11.30 sati.

Proslavi blagdana Velike prethodit će i trodnevnica od subote, 12. kolovoza, do ponedjeljka, 14. kolovoza, koju će predvoditi mons. dr. Petar Palić, generalni tajnik HBK.

Prvog dana u subotu, 12. kolovoza, misa će biti u 19 sati, nakon čega će u 20 sati biti upriličen orguljaški koncert dr. Darka Kristovića, dubrovačkog liječnika i orguljaša koji živi i radi u Zagrebu. Na programu će biti djela: L./F. Couperina, C. Balbastrea, J.S. Bacha, M. Lešćana, A./B. Marcelloa, G. Younga.

U nedjelju, 13. kolovoza, večer će započeti klanjanjem u 19 sati, a misa će biti u 20 sati. U ponedjeljak, 14. kolovoza, svečana Večernja bit će u 19 sati, navode iz Dubrovačke biskupije.

Pročitajte još

Odjel za pružanje palijativne skrbi proslavio deset godina

Dulist

‘SNOVITI GRAD’ Izložba posvećena sv. Ivanu Pavlu II.

Dulist

Od ovog ponedjeljka otvoreno Libertasovo prodajno mjesto u Župi

Dulist