Aktualno

BLAGDAN VELIKE GOSPE Trodnevnica počinje orguljaškim koncertom dr. Darka Kristovića

Blagdan Uznesenja Blažene Djevice Marije, Velika Gospa, svečano će se proslaviti u utorak, 15. kolovoza u dubrovačkoj katedrali Gospe Velike. Svečano misno slavlje u 19 sati ispred katedrale predvodit će dubrovački biskup mons. Mate Uzinić, a nakon kojeg će uslijediti procesija do porata sa slikom Gospe od Porata. Mise će na blagdan biti još u 6, 7, 8, 9, 10 i 11.30 sati.

Proslavi blagdana Velike prethodit će i trodnevnica od subote, 12. kolovoza, do ponedjeljka, 14. kolovoza, koju će predvoditi mons. dr. Petar Palić, generalni tajnik HBK.

Prvog dana u subotu, 12. kolovoza, misa će biti u 19 sati, nakon čega će u 20 sati biti upriličen orguljaški koncert dr. Darka Kristovića, dubrovačkog liječnika i orguljaša koji živi i radi u Zagrebu. Na programu će biti djela: L./F. Couperina, C. Balbastrea, J.S. Bacha, M. Lešćana, A./B. Marcelloa, G. Younga.

U nedjelju, 13. kolovoza, večer će započeti klanjanjem u 19 sati, a misa će biti u 20 sati. U ponedjeljak, 14. kolovoza, svečana Večernja bit će u 19 sati, navode iz Dubrovačke biskupije.

Pročitajte još

[FOTO] U CRKVI MALE BRAĆE Tradicionalna glazbena zahvala braniteljima

Dulist

Dječje božićne likovne radionice ‘Jaslice u Galeriji’

Dulist

Predsjednik Milanović primio izaslanstvo Zapovjedništva obrane Grada Dubrovnika

Dulist