GradPolitika

BITI ILI NE BITI NA GRADSKOM VIJEĆU Došle Šuica i Šimac Bonačić, nema dva DDS-ova vijećnika!

gradsko vijece dubravka suica 051214 1

U Dubrovniku se jutros očekuje odluka o tome hoće li ići u proceduru za prijevremene izbore za gradonačelnika i Gradsko vijeće.

Naime, nakon gotovo tri mjeseca političkih kalkulacija na jutrošnjoj sjednici Gradskog vijeća naći će se i Prijedlog proračuna za 2015. godinu, za koji će do samog izglasavanja ostati upitno ima li potrebnih 13 ruku za usvajanje.

Na sjednici je na samom početku 22 vijećnika. Vijećnici DDS-a Zoran Cikatić i Doris Lepeš Matić nisu došli na sjednicu, dok je Lukša Matušić došao. Znači li to da se odmetnuo šefu Peru Vićanu ili preostalo dvoje čeka trenutak za dramatičan ulazak znat ćemo prilikom glasovanja. Na ovoj sjednici nema ni Dolores Lujić iz redova Hrvatskih laburista.

SDP-ova vijećnica Tatjana Šimac Bonačić također je došla, kao i HDZ-ova Dubravka Šuica.

Podsjetimo, nakon raspada Dubrovačkog dogovora, odnosno koalicije između stranaka HDZ, HSP AS,HNS, HSS, HSU, SDP i DDS gradonačelnik Dubrovnika nema potrebnu većinu svih vijećnika, a glasovanje za proračun već su javno odbili HDZ i HSP AS, SDP i Hrvatski laburisti stranka rada. Prema hrvatskim zakonima u slučaju da se proračun ne usvoji do 31. prosinca ide su u proceduru za prijevremene izbore, a gradonačelnik Vlahušić već je u nekoliko navrata najavio kako je on za to spreman te kako izbore drži najboljim rješenjem za pat situaciju u dubrovačkom gradskom vijeću u kojem više nema potporu.

Pročitajte još

Zamjenica Tepšić na panelu ‘Studiraj i treniraj’

Dulist

PROCJENA PRIHATNOG KAPACITETA GRADA Zimi 1.200 stanovnika uz 4 tisuće postelja koje zjape prazne!

Andrea Falkoni Račić

Pročelnica Ivana Brnin na panelu o Smart City rješenjima

Dulist