Aktualno

BIT ĆE MENZE Poznati dubrovački ugostitelj odlučio pomoći studentima

Ako sve bude prema planu, nova studentska menza trebala bi se otvoriti u ponedjeljak 14. listopada.

Najavio je to ravnatelj Studentskog centra u Dubrovniku Marko Potrebica. Naime, prema njegovim riječima, dobro poznati dubrovački ugostitelj odlučio je izaći ususret studentima. O imenu nije mogao govoriti, ali ističe kako će nova menza imati dovoljno mjesta za sve potrebe studenata.

Potrebica je ovog četvrtka bio na sastanku u Ministarstvu znanosti i obrazovanja s državnom tajnicom Brankom Ramljak i suradnicima, a sve na temu organiziranja studentske prehrane za studente u Dubrovniku. Kao što je poznato, nadležno Ministarstvo izvijestilo je Studentski centar kako dosadašnji davatelj usluga Kavana ‘Teatar’ neće potpisati ugovor za sljedeću godinu, a sve iz ekonomski uvjetovanih razloga. To se dogodilo 12. rujna.

-Ministarstvo je pokazalo visoki stupanj razumijevanja za probleme naših dubrovačkih studenata, međutim dužni su raditi po Pravilniku koji je na snazi. To znači da nema puno prostora za mijenjanje cijena ili uvjeta – istaknuo je Potrebica. Nedavno je uputio Javni poziv za potencijalne davatelje usluge stuentske prehrane, znajući već kako je brojnima to neisplativa djelatnost. Potencirao je na eventualnu društvenu odgovornost nekoga od ugostitelja, odnosno ‘tko će bez obzira što nema profita, izaći ususret i ‘pokriti’ razdoblje do izgradnje Studentskog doma i puštanja u rad studentskog restorana koji je u njegovom sklopu’.

– Moram priznati kako mi je zadovoljstvo najaviti da je jedan potencijalni davatelj usluga, poznati dubrovački ugostitelj sa svojim objektom odlučio pomoći studentima. I drago mi je da živim u gradu gdje postoji razumijevanje kad treba pružiti pomoć onima kojima je stvarno potrebna, a u ovom slučaju – dubrovačkim studentima – naglasio je.

Formalni natječaj će se, najvjerojatnije, raspisati ovog četvrtka na koji će se svi potencijalni davatelji moći javiti. Ministarstvo će nakon toga izvršiti odabir i potpisivanje ugovora jer to spada pod njihovu ingerenciju. Očekuje kako će se administrativno-tehničke barijere biti gotove tijekom sljedećeg tjedna.

-Tako da bi od 14. listopada studenti mogli nesmetano koristiti usluge studentske prehrane u novom objektu čije ćemo ime predstaviti javnosti – rekao je Potrebica.

Cijena će ostati ista, dakle 7 kuna, a onda će, prema riječima Potrebice, zajednica Studentskih centara zajedno sa Studentskim zborom i Ministarstvom utvrditi nove uvjete.

-Moj prijedlog je da se uvjeti davanja usluge studentske prehrane, odnosno i sama cijena, dogovoraju na razini svakog pojedinog Sveučilišta jer je nemoguće postići istu cijenu koja zadovoljava sve studente, davatelje usluga i Ministarstvo. Dokaz da je cijena neodrživa je što je pet restorana iz četiri hrvatska grada otkazalo suradnju u istom trenutku. To su uz Dubrovnik i Rovinj, Zagreb i Karlovac – naglašava Potrebica.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

PROMOCIJA NA IZRAELSKOM TRŽIŠTU Sviđa li vam se ‘Židovska tura u Dubrovniku?’

Dulist

GUŽVA NA GRANICI Kilometarska kolona na Kleku, čeka se i više od sat vremena

Dulist

DRUGI U HRVATSKOJ! Matej Perak zadatke iz matematike rješava za dvije sekunde

Leona Rašica

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija