Aktualno

BISKUPOVE ROŠADE Tko ostaje, a tko odlazi?

BISKUPOVE ROŠADE Tko ostaje, a tko odlazi?

Dubrovački biskup mons. Mate Uzinić potpisao je dekrete o razrješenjima i imenovanjima na crkvene službe na području Dubrovačke biskupije.

Don Mato Aračić razrješuje se službe privremenog upravitelja župe sv. Mihovila Viganj. Don Josip Lebo imenuje se upraviteljem župe sv. Mihovila Viganj.

Fra Luka Zorić razrješuje se službe župnog upravitelja župe sv. Vlaha Slano i Presvetog Trojstva Majkovi. Fra Ivan Boras imenuje se župnikom župe sv. Vlaha Slano i upraviteljem župe Presvetog Trojstva Majkovi.

Fra Ivica Karatović razrješuje se službe župnika župe sv. Stjepana Zaton i upraviteljem župe Marijina Pohođenja Orašac. Fra Ilija Stipić imenuje se župnikom župe sv. Stjepana Zaton, i upraviteljem župe Marijina Pohođenja Orašac.

Mons. dr. Petru Paliću produžuje se služba generalnog vikara Dubrovačke biskupije i u idućem petogodišnjem razdoblju.

Don Ante Guberac, SDB, uz službu župnog vikara u župi sv. Obitelji, Nova Mokošica, imenuje se i pastoralnim pomoćnikom bolničkom kapelanu u Općoj bolnici Dubrovnik.

Fr. Matijas Farkaš, OP, prior samostana sv. Dominika u Dubrovniku, razrješuje se službe studentskog kapelana u Dubrovačkoj biskupiji.

Don Jerko Ban, uz dosadašnju službu bolničkog kapelana, imenuje se studentskim kapelanom i pastoralnim suradnikom u župama Velike Gospe i sv. Andrije u Dubrovniku.

Mr. don Marinko Šljivić razrješuje se službe kapelana u Okružnom zatvoru Dubrovnik.

Pater Pero Mijić-Barišić, DI, imenuje se kapelanom u Okružnom zatvoru Dubrovnik i predlaže se za člana Vijeća HBK za pastoral osoba lišenih slobode, Vijeća za prevenciju Dubrovačko-neretvanske županije i Vijeća za prevenciju kriminaliteta i remećenja javnog reda Grada Dubrovnika.

Don Stjepan Tribuljak, SDB, razrješuje se službe župnog vikara u župi sv. Obitelji, Nova Mokošica.

Don Iliji Janjiću dana je suglasnost za pastoralno djelovanje u biskupiji Klagenfurt.

Pročitajte još

[FOTO] OBILAZAK CESTE ZA BOSANKU Franković najavio: Uskoro sastanak s konzervatorima oko lijevog skretača!

Dulist

NA TRAGU GRADONAČELNIKOVIH OPTUŽBI Milijunski penali Zračnoj luci! Je li bilo i pljačke?

Napustio nas je glazbenik i profesor Eduard Edi Marčić

Dulist