GradPolitika

Biskup Uzinić svećenicima: Ne koristite oltar za politiku!

Mate Uzinić

Dubrovački biskup Mate Uzinić pozvao je svećenike Dubrovačke biskupije da ne miješaju vjeru i politiku. Na adventskoj duhovnoj obnovi u Dubrovačkom sjemeništu Uzinić je među ostalim istaknuo:
-Molim da se suzdržite od bilo kakvog javnog političkog opredjeljivanja, za jednog, drugog, trećeg ili četvrtog kandidata ili kandidaticu. Vi osobno možete biti opredijeljeni za koga god hoćete, po vašoj savjesti. Vjernike koji su vam povjereni dužni ste pozvati da se odazovu i da po svojoj savjesti glasuju jer to je također njihova vjernička obveza koje se ne smiju olako odricati, ali im nemate pravo sugerirati za koga će glasovati. Upozoravam da oltar ne koristite za bilo čije propagandne poruke. Naravno, trebalo bi se suzdržati u predizbornom vremenu i od toga da crkvene prostore stavljamo na raspolaganje bilo kome tko je uključen u političku kampanju, a i da osobno sudjelujemo na takvim skupovima – rekao je Uzinić nakon čega je svoje obraćenje svećenicima zaključio riječima:
-Imamo svoja politička prava, ali imamo i svećeničke obveze. Radosna vijest koju smo pozvani navješćivati ima prednost i njezin navještaj je ispred naših privatnih političkih prava.

Pročitajte još

Zamjenica Tepšić na panelu ‘Studiraj i treniraj’

Dulist

PROCJENA PRIHATNOG KAPACITETA GRADA Zimi 1.200 stanovnika uz 4 tisuće postelja koje zjape prazne!

Andrea Falkoni Račić

Pročelnica Ivana Brnin na panelu o Smart City rješenjima

Dulist