Aktualno

Biskup Uzinić: Potrebna su djela ljubavi

Biskup Uzinić: Potrebna su djela ljubavi

Danas, na Pepelnicu ili Čistu srijedu, početak je korizmenog vremena. Dubrovački biskup msgr. Mate Uzinić u svom je stilu, na svom Facebook profilu, vjernicima uputio prigodnu korizmenu poruku.

Objavu biskupa Uzinića na društvenoj mreži Facebook objavljujemo u cijelosti.

"Korizma je. Mnogi će pokušati postiti, odreći se od ovoga ili onoga. To je dobro, ali nije dovoljno. Postu je potrebno pridružiti molitvu i djela bratske i sestrinske ljubavi. Tek tad nam korizma može doista biti korizma. Što to konkretno znači u današnjoj Službi čitanja izražava naš stari, ali i uvijek novi prorok Izaija:

'Ovo je post koji mi je po volji, riječ je Gospodina Boga: Kidati okove nepravedne, razvezivat` spone jarmene, puštati na slobodu potlačene, slomiti sve jarmove; podijeliti kruh svoj s gladnima, uvesti pod krov svoj beskućnike, odjenuti onog koga vidiš gola i ne kriti se od onog tko je tvoje krvi. Tad će sinut` poput zore tvoja svjetlost, i zdravlje će tvoje brzo procvasti. Pred tobom će ići tvoja pravda, a Slava Gospodnja bit će ti zalaznicom. Vikneš li, Gospodin će ti odgovorit, kad zavapiš, reći će: “Evo me!” Ukloniš li iz svoje sredine jaram, ispružen prst i besjedu bezbožnu, dadeš li kruha gladnome, nasitiš li potlačenog, tvoja će svjetlost zasjati u tmini i tama će tvoja kao podne postati, Gospodin će te vodit` bez prestanka, sitit će te u sušnim krajevima.' (58, 6-11)

Neka vam je, u duhu Izaijine poruke i pouke, sveta i plodonosna korizma!"

Pročitajte još

SEDAM GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE Odavanje počasti žrtvama održat će se na Porporeli

Dulist

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist