DuList IN

BiH reprezentativac Miralem Pjanić na odmoru u Dubrovniku

BiH reprezentativac Miralem Pjanić na odmoru u Dubrovniku

Bosanskohercegovački reprezentativac i zvijezda talijanske Rome Miralem Pjanić svoj godišnji odmor provodi u Dubrovniku.

Utorak večer odlučio je provesti u restoranu Arsenal, a rado se fotografirao sa svojim prijateljima. Najsretniji je bio Duran Hajdarević (na slici s Pjanićem), inače zaposlenik Arsenala, s kojim je Pjanić rado stao pred fotoaparat.

Podsjetimo, 24-godišnji Pjanić smatra se svestranim nogometašem i već je godinama tražena roba na nogometnom tržištu, posebno zbog svog driblinga, tehnike i asistiranja. Zanimljivo, iako je rođen u Tuzli, nogometnu je karijeru počeo u Luksemburgu (FC Schifflange 95), da bi 2004. godine s 14 godina preselio u nogometnu akademiju francuskog Metza. Već sa 17 debitirao je za prvi sastav, sjajnim nastupima (38 utakmica, 4 gola) zaradio je nominaciju za najboljeg mladog igrača francuske Ligue 1.

Privukao je pažnju većih klubova, od Arsenala, Chelsea, Barcelone, Real madrida, Milana i Intera, ali je na kraju sezone potpisao petogodišnji ugovor s Olympiquom iz Lyona. Potom 2011. godine potpisuje četverogodišnji ugovor s talijanskom Romom, gdje je jedan od ključnih igrača, a pred dva mjeseca taj ugovor je produžio za još četiri godine. Britanski ‘The Guardian’ svrstao ga je na 81. mjesto 100 najboljih nogometaša svijeta.

Na međunarodnoj razini u mlađim U-17 i U-19 kategorijama nastupao je za Luksemburg, da bi s navršenih 18 godina odlučio nastupati za domovinu BiH. Prvi gol za ‘Zmajeve’ zabio je 2010. protiv Gane. Na Svjetskom prvenstvu u Brazilu Pjanić je bio i strijelac u pobjedi nad Iranom 3:1.

Pročitajte još

ZVIJEZDE PJEVAJU Igor Barberić i Ivana Kindl osvojili prvo mjesto, Mihovil Španja srca Hrvatske

Dulist

Plesni studio Lazareti ostvario nove uspjehe na prestižnom natjecanju!

Dulist

FINALE ZVIJEZDE PJEVAJU Podržite Mihija svojim glasom!

Dulist