Kultura

‘BIBLIOTERAPIJA’ Susret srednjoškolaca s pjesnikinjom Monikom Herceg

narodna knjiznica004

U organizaciji Pomorsko tehničke škole Dubrovnik i Dubrovačkih knjižnica, u petak 17. svibnja s početkom u 18 sati, u Saloči od zrcala Narodne knjižnice Grad, upriličit će se susret s pjesnikinjom Monikom Herceg.

Događanje je organizirano u okviru projekta “Biblioterapija – terapija čitanjem i pisanjem” koji Pomorsko tehnička škola provodi uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja. Dubrovački srednjoškolci dobit će priliku čuti, razgovarati, čitati i pisati zajedno s ovom pjesnikinjom koja je nedavno proglašena europskom pjesnikinjom slobode.

Razgovarat će se o poeziji, o pisanju, čitanju, o slobodi i kako učenicima poezija može pomoći shvatiti i popraviti svijet, onaj unutarnji, kao i onaj izvan njih samih.

Ovim susretom nastavlja se sad već tradicija susreta dubrovačkih srednjoškolaca s ponajboljim i najpopularnijim hrvatskim suvremenim književnicama i književnicima. Moderatorica razgovora i radionice bit će profesorica Mariela Marković koja je ujedno voditeljica projekta.

Ulazak je slobodan za sve, posebno se pozivaju srednjoškolci da dođu u što većem broju.

U subotu, 18. svibnja, u 10 sati ujutro u Saloči, pjesnikinja Monika Herceg održat će radionicu poetske terapije na kojoj će biti zainteresirani učenici.

Pročitajte još

[FOTO] DIVNA UMJETNIČKA DJELA Završna izložba učenika Umjetničke škole Luke Sorkočevića

Dulist

(FOTO) POČEO FESTIVAL ‘TINO PATTIERA’ Zvjezdana kutija je otvorena!

Dulist

EKVINOCIJO U POSATU! Započele probe, Goran Višnjić kao Niko Marinović, Zrinka Cvitešić je Jele

Dulist