Kultura

‘BEZ TEBE SAM NIŠTA’ Maturanti UŠLS-a izložili radove nastale na radionici britanskog suvremenog umjetnika Bena Caina

Izložba završnih radova polaznika likovne radionice ‘Without You I’m Nothing’, koju je proteklog tjedna britanski suvremeni umjetnik Ben Cain održao za učenike četvrtog razreda slikarskog odjela Umjetničke škole Luke Sorkočevića pod mentorstvom prof. Ivane Selmani, održana je protekle subote u ljetnikovcu Bunić-Kaboga.

Rezultate radionice koja je za cilj imala istražiti odnose između ljudi i njihova fizičkog okruženja, tražeći od učenika razmatranje svoje odgovornosti kao sljedeće generacije umjetnika i građana, predstavili su umjetnik i voditelj radionice Ben Cain te profesorica Ivana Selmani koja je istaknula kako su ovi mladi umjetnici svojim radom i stvorenim djelima postali punopravni članovi umjetničke scene.

Uz ekološke implikacije te interakcije, tijekom radionice učenici su proučavali pojmove kao što su fenomenologija, interaktivnost i participativna praksa, bavili su se crtežom, pronađenim predmetima, pisanjem scenarija, skulpturom i javnom umjetnošću, a kroz individualni i timski rad, susreli su se i s različitim referentnim područjima uključujući komediju, mimiku, lutkarstvo, klimatsku krizu, strip, suvremenu skulpturu i spekulativnu realističku filozofiju.

Radionica je organizirana u suradnji Dubrovačkih ljetnih igara i zaklade Caboga-Stiftung.

Pročitajte još

KNJIGA O OBITELJI BIBICA Djelo koje nas prisjeća na neka davna dubrovačka vremena

Dulist

IZLOŽBA UZ 30 GODINA OD HEROJSKE OBRANE GRADA Đuraš: Još uvijek smo na početku povijesne istine o događajima na našem području

Dulist

‘CVIJET U KAMENU’ Prvi put predstavljeni predmeti iz fundusa Arheološkog muzeja

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija