DuList IN

BEZ PEČENJA Jannette ima super recept za cheesecake s bijelom čokoladom

Cheesecake obožavam jednako kao i bijelu čokoladu, a još više volim kada je desert gotov za manje od pola sata. Ako i vi volite jednostavne deserte onda svakako isprobajte recept za ovaj ukusan i lagani cheesecake s bijelom čokoladom. U smjesu od sira i čokolade po želji možete umiješati i svježe voće kao što su maline ili jagode.

Piše: Jannette Razum / Slatki svijet 

Sastojci

Podloga od keksa

120 g mljevenog keksa
65 g maslaca

Krema od sira

200 g bijele čokolade
300 g krem sira
150 ml slatkog vrhnja

Mljevene kekse pomiješate s otopljenim maslacem pa ravnomjerno utisnite na dno okruglog kalupa za pečenje promjera 20 cm. Za pripremu torte u kalupu promjera 26-28 cm poduplajte količinu svih sastojaka. Prije nego što stavite kekse u kalup, dno i stranice kalupa obložite masnim papirom.


Slatko vrhnje izmiksajte u mekani šlag.
Bijelu čokoladu otopite na pari pa pomiješajte s krem sirom sobne temperature. Dodajte izmiksani šlag pa sve još kratko izmiksajte mikserom na najmanjoj brzini.
Kremu izlijte preko podloge od keksa i lijepo zagladite. Tortu spremite u hladnjak na nekoliko sati. Poslužite samostalno ili uz dodatak svježeg voća ili voćnog preljeva.

Jannette Razum autorica je web portala Slatki svijet s receptima za torte i kolače te istoimenog webshopa u kojem možete pronaći raznovrsnu ponudu kalupa za kolače, posuđa i ostalih kuhinjskih pomagala.

Pročitajte još

POVIJESNI TRENUTAK! Hrvatska je od danas cjelovita, spaja se zadnji dio Pelješkog mosta

Dulist

ČETVRTO IZDANJE LUKSUZNOG MAGAZINA Stigao je novi Just Dubrovnik!

Dulist

Viktorijine anđelice u Dubrovniku proslavile djevojačku zabavu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija