Aktualno

Bez Centra smo u problemu!

Bez Centra smo u problemu!

SDP-ov vijećnik u Skupštini Dubrovačko-neretvanske županije, Ivica Mojaš, zanimao se za Studiju Centra za gospodarenje otpadom.

– Je li studija završena i je li se o tome razgovaralo sa žiteljima Trnovice koji se tome protive. Nadam se da nećete od Primorja napraviti zagrebački Jakuševac – komentirao je Mojaš.
Župan Dobroslavić odgovorio je kako je Centar za gospodarenje otpadom zakonska obveza Županije i nužan objekt.

– Studija je u Ministarstvu zaštite okoliša na ocjeni, i ako njihova ocjena bude pozitivna krećemo s realizacijom projekta. Svi stavovi, pa i protivljenje ljudi iz Trnovice su pred Ministarstvom i oni će biti uzeti u obzir kod ocjene kvalitete. Dobije li taj centar Studiju utjecaja na okoliš, bit će to moderni centar u skladu s ekološkim standardima EU, prema kojima ne smije ništa oko sebe zagađivati. Njegova cijena je između 40 i 50 milijuna eura.

Nijedno naše odlagalište otpada nema uvjeta za rad, a prednjači Grabovica koja prima otpad iz cijele Županije, a otpad se skladišti na neodgovarajući način. Ako s ovim ne uspijemo bit ćemo u velikom problemu – naglasio je u svom odgovoru župan Nikola Dobroslavić.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo

MISA VEČERE GOSPODNJE ‘Isusov život je sažet u glagolu ljubiti’

Dulist