Aktualno

‘Bespovratno gubimo životni prostor’

'Bespovratno gubimo životni prostor'

– Mi ovdje predstavljamo branitelje sa Srđa 1991. godine. Htjeli bismo izraziti naše neslaganje s ovakvom radnjom u gradu, pogotovo u smislu golfa na Srđu. Ja ću osobno u svoje ime reći dvije stvari – prva je, kad smo počeli priču o golfu i kad su počeli dogovori,

krenulo se odmah s prevarom ljudi, a političari su mišljenja da mi ne želimo graditi gore, da mi želimo da ostane sve ovako u kršu. Ne, ja jesam za gradnju i želio bih gore novi Dubrovnik! Hoće li mi golf dati novi Dubrovnik? Ne! – istaknuo je Damir Lucianović danas pred Gradskom vijećnicom u ime branitelja, koji su pozvali sugrađane da se u utorak uoči sjednice dubrovačkog Gradskog vijeća okupe pred vijećnicom i upozore vijećnike da razmisle o 'nakaradnoj odluci o usvajanju UPU-a Športsko-rekreacijskog centra na Srđu'.

– Smatram kako ovo uopće nije dobro, golf nije gore kako bismo mi igrali golfa, niti je golf gore kako bi naša djeca imala između ostalog, športsko rekreacijski centar. Golf je gore radi pogleda. Mi gradimo pogled, a ne golf, jer kako drukčije prodati vile, ako im ne izgradiš ispred golf? – naglasio je Lucianović, te istaknuo i kako 'bi njega bilo sram da sudjeluje u ovako nečemu'.

Branitelj Milenko Radić naglasio je kako 'njegovo mišljenje ne dijele gradski vijećnici'.

– Radi se o bespovratnom gubljenju životnog prostora koji je Dubrovniku neophodan. Dubrovnik se nema gdje širiti, razvijati, osim na padinama Srđa. Taj prostor prema Šumetu, Brgatu, Bosanci je Bogom dan za jedan ovako stješnjen grad. Mislim da, ako to našim gradskim vijećnicima nije jasno, što ima onda treba reći, tko im treba reći da im postane jasno. Govorimo o prostornom planu gdje se na 300 i više hektara gradi 600 vila i apartmana i smještaja ko tri Mokošice, oda se treba zapitati je li to nama treba? Mislim da ne – naglasio je Radić.

– Našim sugrađanima na Bosanci, mojim prijateljima, suborcima koji su s nama zajedno branili Bosanku i Srđ, poručujem: U potpunosti vas podržavam u razvitku Bosanke, da dobijete komunalnu infrastrukturu i prometnicu kakvu zaslužujtete, ali to vam treba osigurati grad i gradska vlast – istaknuo je Radić.

Vjerujete da sam vidio sve vremenske prilike i neprilike na tom platou, a ovo se nama plasira kao produženje turističke sezone. Gore nije moguće igrati ni golf ni išta u vremenu 'produžene' sezone, tako da od nje sigurno neće biti ništa – naglasio je branitelj Pero Klešković.
 

Pročitajte još

ROĐENI ISTI DAN I GODINU Sretan rođendan Josipu Škerlju i Lukši Peku!

Dulist

IZVJEŠĆE O RADU POVJERENSTVA PRED VIJEĆNICIMA Na što su se žalili pacijenti tijekom 2023.?

Dulist

Izložba ‘Dani ponosa – herojska obrana Dubrovnika 1991.’ gostuje u Zagrebu

Dulist