Hrvatska

Besplatna cestarina na A1 do ponedjeljka radi lakšeg prijevoza pomoći do Petrinje

Besplatna cestarina na A1 do ponedjeljka radi lakšeg prijevoza pomoći do Petrinje

Radi olakšanja prolaska hitnih službi, prijevoza pomoći i zbrinjavanja stanovništva pogođenog potresom na području Sisačko-moslavačke županije, Hrvatske autoceste proteklog u utorka prestale naplaćivati cestarinu na autocesti Zagreb-Sisak. Razdoblje besplatne cestarine na A11 za sve korisnike produžava se do ponedjeljka 4. siječnja 2021. godine do 8 sati.

– Ovim putem apeliramo na sve građane diljem Hrvatske koji u osobnom aranžmanu organiziraju dostavu i prijevoz humanitarne pomoći i medicinske opreme vozilima koja na sebi nemaju vidljivo istaknute oznake Hrvatskog Crvenog križa da nam pošalju zahtjev za besplatnim prolaskom na e-mail: humanitarna.pomoc@hac.hr – ističu iz Hrvatskih autocesta.

Međutim, zbog velikog broja upita u vezi prikupljanja i dostavljanja humanitarne pomoći građanima Sisačko-moslavačke županije pogođenih potresom te zbog stvaranja kolona na ulazima u Sisak i Petrinju, Ravnateljstvo civilne zaštite apelira na građane da humanitarnu pomoć u obliku prehrambenih proizvoda, higijenskih potrepština, odjeće, obuće i slično dostave u najbliže prostorije Hrvatskog Crvenog križa, a ponude za opremom, mehanizacijom i dr. mogu dostaviti na mail adresu potres.petrinja@mup.hr.

– Slijedom navedenog i naša sugestija je da humanitarnu pomoć dostavite u najbliže prostorije Hrvatskog Crvenog križa od kuda će organizirano biti dostavljena na potrebita mjesta. Ponosni smo što je cijela Hrvatska ponovno pokazala veliko srce i što smo se i mi odmah uključilii pomogli. I nadalje činimo sve kako bismo doprinijeli efikasnoj i brzoj dostavi humanitarne pomoći, kao i pomoći u raščišćavanju ruševina. HAC je u kontaktu sa službama za spašavanje te smo ponudili pomoć u strojevima i ljudstvu. Vatrogasne postrojbe HAC-a spremne su se po pozivu uključiti u akciju pružanja pomoći stradalima u razornom potresu u Petrinji, Sisku i okolici – istaknuli su iz HAC-a.

Pročitajte još

Isplata povrata poreza počinje 2. svibnja

Dulist

NADZOR BRZINE Postavlja se 110 novih kućišta i skoro 40 kamera diljem Hrvatske

Dulist

MILANOVIĆ SE ZAHVALIO GLASAČIMA ‘Do kraja ću se držati slova i duha hrvatskog Ustava’

Dulist