Grad

Besplatan pokaz mjesečno koristi više od 7400 Dubrovčana

Grad Dubrovnik osigurava besplatan pokaz za 65 posto svih korisnika javnog prijevoza. Naime, kako navode iz Gradske uprave, prema podacima za prvih devet mjeseci 2021. godine, pravo na besplatan pokaz mjesečno u prosjeku koristi 7.401 građanin.

Za usporedbu, pokaz u iznosu od 250 kuna mjesečno u prosjeku koristi tek 1.376 građana.

Grad svaku kartu subvencionira s 10 kuna te je za krajnje korisnike prijevoz tako u potpunosti besplatan. Prema kriterijima u Socijalnim mjerama Grada Dubrovnika, pravo na subvencionirani prijevoz imaju korisnici zajamčene minimalne naknade, korisnici pučke kuhinje, višestruki dobrovoljni darivatelji krvi, volonteri koji imaju ugovor o volontiranju u socijalno – humanitarnim udrugama osoba s invaliditetom te udrugama za djecu i mlade.

Za umirovljenike mlađe od 65 godina cijene su znatno niže od komercijalne cijene prijevoza tako da oni s mirovinom do 1.800 kuna plaćaju 10 kuna, a oni od 1.801 do 2.000 kuna 35 kuna dok 70 kuna plaćaju umirovljenici s mirovinom iznad 2.000 kuna.

Ovisno o mjestu stanovanja, povoljnije karte koriste i učenici s područja Grada Dubrovnika.

Uz navedeno Grad Dubrovnik i društvo Libertas putem europskih sredstava bez financijskog opterećenja za društvo kontinuirano provode projekte nabavke novih autobusa čime se pomlađuje i modernizira Libertasov vozni park te podiže kvaliteta usluge javnog prijevoza za sve građane Grada.

Pročitajte još

Dio gradilišta Lapadske obale i sutra zatvoren za sav promet i pješake

Dulist

Dio gradilišta Lapadske obale zatvara se zbog ugradnje betonskih elemenata

Dulist

SAFU: Ne postoji sumnja na nepravilnosti u Libertasu, dogodila se ljudska pogreška

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija